torsdag den 2. juni 2011

Set lidt fra oven

I anledning af Kr. Himmelfart hvad kan så være mere passende end at se det hele lidt fra oven...?

Jeg står oppe på vores nye terrasse, og starter fra højre. Det her er den orange afdeling. Bedene op mod muren blev først lavet i efteråret, og skal udbygges mere i år. Til højre ligger gårdspladsen og vi har plantet en lyserød spirea til hæk.

Så kigger vi op mod drivhusskuret og min "børnehave".

Vi har også en masse træ liggende, der skal saves op... Bagerst i billedet kan man se vores heste, der lige nu går på en lille græsfold så den store fold kan få lidt ro. Foran det levende hegn har vi en kompostafdeling og en sovende baby!

Videre til venstre, her op mod hegnet er vores to skovbede under træerne, det er her hostaerne, hortensiaerne og rhododendronerne bor.  Skovhytten ligger også gemt derinde, den er lidt svær at se her på billedet.  Foran skovbedene ligger stenhøjen, der er en sti imellem den og bedet bagved. Man kan også se starten på mit gul/hvide bed ude i græsset. Også et igangværende projekt!

Her er det så det staudebed, vi er nået længst med. Det er her alle de lyserøde og blå planter står. Til venstre i billedet er stendiget, som holder et niveauspring på plads. Det skal også udbygges ( og luges..) Alt det græs, der er vist indtil videre har vi sået. Der har ligget en staldbygning og bagved en møddingsplads og stor nedsivningsbrønd. Det var et kæmpe arbejde at brække ned, køre væk, køre jord på og jævne.. Vi blev enige om først at så græs og så stille og roligt lave bedene.

Denne del af haven er forbeholdt børn! Der er træstubbe og bålplads, og skal være sandkasse og legehus. Og masser af børnevenlige planter!

Tilsidst et kig ind i den oprindelige have, hvor vores smukke rødbøg står. Det er i bedet bag den at akelejerne hygger sig. Nederst til venstre ser I vores udtjente fliseterrasse. Om ikke så længe bliver den lavet om til træterrasse med en gang rundt om hjørnet til at forbinde den med de terrasser, vi lige har lavet. Og foran den skal der naturligvis også være et bed!

Så vi keder os aldrig ;-) Det var et kig ud over størstedelen af haven. Køkkenhaven ligger bag staldbygningerne ud mod vejen. Vi flyttede ind i 2006 og haven gik vi nok først rigtigt igang med i 2008-09. Så det hele er ret nyt. Glæder mig til at se det gro godt til!

14 kommentarer:

 1. Sikke et stort arbejde, men rigtig flot, at I allerede er kommet så langt.

  Herlig udsigt I har :-)

  SvarSlet
 2. Tusind tak for rundturen......skøøønne billeder :-)

  SvarSlet
 3. Sikke et skønt sted, du har :-)

  SvarSlet
 4. Skønt skønt sted Anette.......jeg er helt vild med din børnehave ;0) SUK.....hvem der bare havde de kvadrat meter at boltre sig på......måske man skulle rykke teltpælene op og flytte på landet ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Det ser vel nok dejligt ud - et sandt paradis. Og du har mange muligheder for at 'lege' :O)

  SvarSlet
 6. Tak for rundturen - det var rigtig sjovt at se helheden, hvoraf vi tidligere har set små godbidder.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Tak for kikket fra oven, det ser dejligt ud, rigtig fine bede du har:) Det er en god ide at starte med græs og så arbejde sig stille og roligt fremad så stresser man ikke over for meget "støj". Ha nogle dejlige fridage:)

  SvarSlet
 8. Hold da op hvor har du meget at se til, men hvor er det dejligt. Tak for flyveturen.

  SvarSlet
 9. Hold da op, hvor har du meget plads at lege på :-)
  Det er en rigtig god ide at så græs først, så bliver det hele mere overskueligt indtil man er klar til bedene.
  Der er plads til nye idéer mange år frem :-)

  SvarSlet
 10. Tak for kigget, det ser godt ud :-)
  Hvor er det dejligt for dig, at du har så mange m2 at lave have på, du er jo rigtig godt på vej.

  SvarSlet
 11. Hvor er det et pragtfuldt sted I har der, og rart at vide at I ikke går og keder jer... ;o)))

  SvarSlet
 12. Tak for rundturen. Nej, der er ikke plads til at kede sig ;-)
  Sikke meget i har nået på så kort tid. Børnene har det godt hos jer med en hel have(i min målestok) til dem selv ;-)

  SvarSlet
 13. Tak fordi du gav os en rundtur det er en dejlig have du har og nogle skønne bede - jeg bliver helt misundelig på alt det dejlige plads du har :)

  Skønt at bo på landet med små børn der er altid noget at lege med og et sted at gemme sig. Mine tøser er meget glade for at være vokset op med god plads og mange gemmesteder.

  SvarSlet
 14. Så hyggeligt - og sikke et landsted i har at boltre jer på - kan godt forstå I har slået jer ned her - MEN der er er også meget at holde øje med og vel et helt full-time job at går at passe og nurse om. Danmark Dejligst.

  Klem
  Mille

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...