tirsdag den 7. juni 2011

Søndagens indkøb

Som lovet, lidt billeder af søndagens indkøb. Gik jeg amok? Njae... fik da lidt med hjem... det er jo en stor have, der er plads til meeeeeget mere endnu! Fnis!
Jeg købte en del krydderurter: Chokolademynte, ananasmynte, schweizisk mynte, rosenmynte, anisisop, brøndkarse, solbærsalvie, ananas salvie, jordbærmynte.... kunne slet ikke lade være.

Og jeg var også blandt de mange, som faldt for geraniumen Derrick Cook hos Staudefeen.. Den har blålige årer, jeg her en der ligner den meget, men med rødlige årer.

Uægte jasmin med brogede blade. Meget skøn!

Hvid stormhat

En sød, sart gul ranunkel. - det er ikke Alabaster, kan ikke lige huske navnet.
Derudover købte jeg også bjergknopurt Jordy, clematis alpina og langsporet gul akeleje. De var ikke fotogene idag.

Men I får også lige lidt billeder fra haven som den ser ud idag: Her er det Tradescantiaen der blomstrer.

En virkelig sød løg-blomst.

Jakobsstige i den "originale" udgave!

Mørk iris med smalle blade - er det sibirica´en?

Nu vil jeg smutte ud i haven og lave noget - er faktisk lidt bagud med mine sommerblomster, de sidste skal sås NU og helst for 1 måned siden... mangler zinnia, ammi majus og verbascum. men mon ikke det går alligevel.. de plejer at være nemme.

14 kommentarer:

 1. Sikke en skøn fangst! :-)
  Ærgeligt, jeg ikke fik spottet dig i Kolding. Hvis jeg kommer igen næste år, hopper jeg nok også med på navneskiltsmodellen :-)
  God fornøjelse i haven!

  SvarSlet
 2. Nøj en masse fine sager :)

  Solbærsalvie ! SPÆNDENDE :)

  Uha Ja, det kan være svært, jeg er også helt sikker på at mine arme blév mindst..... 10 cm. længere :) :) :) der var jo selvfølgelig et stykke vej hen til der hvor jeg holdte, men jeg kunne se, at I var heldige med en go´parkering.

  Go´aften

  Iben

  SvarSlet
 3. Det er da mange skønne ting du fik med hjem. Er helt misundelig - naturligvis på den fede måde :)

  SvarSlet
 4. Havde jeg dog bare haft din barnevogn med. Suk !! Lækre ting, du har fået fat på her.

  SvarSlet
 5. Sikke en masse spændende krydderurter, der bliver nok rigtig gourmet-smag på din mad her i sommer.

  Meget delikate farver, jeg elsker de blå :)

  SvarSlet
 6. ja, der var vist ikke et spor for mange planter, jeg har jo set at du har plads nok, jeg mangler lidt plads, men overgartneren som også er overlugemesterpåkedeligesteder, overgræskantklipper, overhækklipper og overgræsplænemester syne at vi har rigelig have i de 4-500 m2 vi har.

  SvarSlet
 7. Skønne krydderurter du fik fundet dig :O)
  Hvis du ikke ved det, skal du nok lige være obs. på et par af salvierne. De er ikke vinterhårdføre........men det ved du sikkert :O))

  SvarSlet
 8. Sikke mange dejlige krydderurter og der er da basis for mangen én iste. Jeg kan da lige se for mig en jorbær-iste overhældt frosne jordbær istedet for isterninger :-)

  SvarSlet
 9. Jeg bliver nu også lidt misundelig på alle de skønnt krydderurter, der fik jeg vist ikke handlet ordentlig igennem...!! Flot ser det ud.

  SvarSlet
 10. Kære

  Signe - ja jeg er også tilfreds med udbyttet ;-) Næste år må vi evt. arrangere et blog-træf?

  Iben - ja, den skulle prøves. Og på trods af OK parkeringsplads og medbragt barnevogn, måtte vi stadig slæbe en del. Men hvad gør man ikke!

  Lene - Så sparede du de penge :-) Og hvis man så tænker på hvad du har sparet ved ikke at være med, så har du jo pludselig penge i hånden til at købe noget andet for - måske til dit lækre drivhus? ;-)

  Frøskuffen - ja den var god, men krævede jo at faderen slæbte rundt på barnet istedet! Du kan tro, vi fik nogle kommentarer med på vejen. Godt der er plante-parkering på markedet.

  Frk. Anemone - ja nu skal der eksperimenteres! Jeg er også tosset med de blå farver..

  Sussi - kan godt forstå Hr. Overgartneren trækker lidt i bremsen. Jeg plejer at forklare, at jo flere planter, jo mindre lugning ;-)

  Susanne I. - Tak, jeg ved det godt, og spekulerer også som en gal på hvor de skal vinteropbevares...er heller ikke for heldig med mine timian. Hm.

  Susanne - ja jeg skal på jagt efter øko citroner idag og lave is-te og hyldeblomstdrik. Nu skal der eksperimenteres med smagen! Jeg kan lige forestille mig chokolade mynten i en is også...

  Fru Friis - de er nemme at lave stiklinger af ;-)

  SvarSlet
 11. Sikke dog nogle dejlige planter du kom hjem med, det bliver helt sikkert til noget lækkert i køkkenet med alle de dejlige krydderurter.

  Også mange dejlige billeder fra din have - skønt ser det ud når det hele blomstre :)

  SvarSlet
 12. Dit foreslag på Fru Friis's blog med en Blog-træf næste år, kunne da blive meget morsom :) :)
  Jeg er med på ideen...

  SvarSlet
 13. Det specielle ved Derrick Cook er, at det er en himalayense hybrid - altså en lav Geranium (med denne flotte blomst). Den, du har, er garanteret en engstorkenæb (prantense).

  Den gule ranunkel er Ranunculus acris 'Citrinus' eller 'Sulphureum' - de er identiske.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Her en lidt sen kommentar - ja, jeg er ret sikker på det er en Iris sibirica - den har ikke "skæg" og bladene er smalle og friskgrønne.
  Den lysegule ranunkel er også ny hos mig - den er så skøn - jeg håber at jeg kan få den frøformeret til næste forår.
  Hilsen fra Berit

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...