50 blomsterskærme
75g vinsyre
3 øko citroner
3kg sukker
3l vand
(atamon)
Skærmene skylles grundigt (!)
Citroner skæres i tynde skiver
Bland med sukker, overhæld med kogende vand.
Vinsyren opløses i lidt varmt vand og hældes i.
Rør godt rundt ( tilsæt evt. lidt atamon når det er kølet lidt af )
Lad trække i 4-5 dage et køligt sted, rør rundt hver dag.
Hældes på skoldede flasker eller vasket og skyllet med atamon. Kan fryses!
Vi gemmer colaflasker til at hælde på, da de tåler fryseren - men ikke at blive skoldet, så der er det atamon.
Man kan bruge øko rørsukker for en fyldigere sukkersmag - vi bruger 2kg hvidt, 1kg rør.
Blandes op med vand og nydes iskoldt på en varm sommerdag ;-)
Hjemmelavet hyldeblomstdrik smager fantastisk :-) Jeg er bare ikke god til at få det gjort, kommer altid bagefter, og i år får jeg desværre heller ikke tid til det.
SvarSletSå må jeg også ud og plukke hyldeblomster. Vi skal have lavet hyldeblomstsaft igen i år.
SvarSletTak for opskriften.
Det smager fantastisk og ungerne er helt vilde med det :0)
SvarSletKnus
Jeg går og tripper for at mine skal springe ud!
SvarSletUhmm... det lyder lækkert :-)
SvarSletMå se, om jeg får nået det i år.
Uhm ja, men jeg orker det ikke - jeg må nøjes med at købe Grønnegårdens hyldedrik - det er ikke det samme - men det smager alligevel godt.
SvarSletDet kan og vil vi slet ikke undvære - vi har også en portion, der står og trækker lige nu ;-)
SvarSlet