torsdag den 30. juni 2011

Urt i snor

Så kan de lære det! Vi har bygget et højbed mere ( jvf. det forhåndenværende søms princip ) og alle mine nyindkøbte mynter har fået hver deres sorte spand med huller i bunden. Spandene er gravet ned, jeg satser på det hjælper med at holde på fugt og temperatur, ellers kunne de jo bare have stået i krukker.
Sådan nogle mynter tager jo den plads, man giver dem, så på denne måde burde jeg have styr på dem!
De har fået selskab af citronmelisse, purløg, brøndkarse, anisisop og persille.

I år har jeg sået på en anden måde, og det er jeg vældig glad for: I dette bed står løg og gulerødder og hygger sig med morgenfruer. En køn og gavnlig kombination, da løg og gulerødder altid har været gode partnere, og så tilsat lidt blomstrende selskab.

Meget dekorative rødbeder. Håber manden gider spise dem, jeg gør ikke... men kønne er de!

Vi er i fuld sving med projekt ny rosenbue. Og så har jeg lige shoppet amok hos det lokale plantecenter ( hvor jeg også har arbejdet engang ), der lukker imorgen.... uha, det var billigt! Men begrænset udvalg - de er godt nok blevet ribbet derude. Sådan går det når folk læser om halv pris, og det var jo også meningen. I min kurv kom der pelargonier og et par chokoladeblomster - de er bare dejlige. Så nu vil jeg gå ud og plante krukker til.

Hav en dejlig dag derude i blog-land ;-)

onsdag den 29. juni 2011

Rosens død!

Igår formiddag så det sådan ud:

New Dawn og clematis Jackmannii hygger sig på rosenbuen, som vi satte sidste år. Meeeen, buen var knækket..

Efter et desperat redningsforsøg ser det nu sådan ud... rosen på den ene side er knækket af næsten helt ved jorden, clematis´en også sat helt tilbage... på den anden side er det nogenlunde reddet i hel tilstand.
Hvad kan man lære af det! IKKE købe de spinkle - og billige- rosenbuer.... det er virkelig ærgerligt, ikke engang 1 år holdt den. Og det var lige ved at blive så flot! Så nu bygger vi altså en selv. Resultatet af det projekt skal jeg nok vise senere..

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Så roserne fik lov at gøre gavn i en lille dekoration. Så kan jeg da nyde dem lidt alligevel....

tirsdag den 28. juni 2011

Det bar´ jord...

Jubii! Bar jord! Ungen sover, bollerne hæver, NU skal I se bar jord...

Vi er ved at forlænge bedet ved de hvide/gule. Jeg har nemlig en masse, der skal flyttes derover. Og SÅ kan jeg godt lide bar jord!


Frøstjernen er ret gul... hm... men den er jo så fin i løvet, og hvis jeg nu planter et par lodden løvefod under, så går det vel alligevel i det pink/lilla bed..? Det er vel godt med lidt kontrast..

Storkenæb og knopurt kæmper om pladsen. Begge planter sat sidste år, og begge planter synes, de skal fylde mindst en kvadratmeter hver...

Hvor er de fiiiine, mor!


Bakkenelliken har fået selskab af en selvsået haveklinte - farverne er perfekte samen!

Så smuk er den tæt på..

Og her er selve planten... en ussel udgave af en rose. De frøs næsten alle hårdt tilbage i vinters og derfor er de lidt svære at få øje på i bedet i år... øv.

Nå, ungen er vågen, bollerne skal i ovnen.. der er altid noget at gøre for en husmor ;-)

mandag den 27. juni 2011

Kosten bragte mig til Fyn

- Skulle jo lige se, om den stadig kunne flyve! Lørdag havde vi alligevel et ærinde på den del af Fyn, så vi smuttede da lige forbi Den Frodige Have i Aarup, som jo ejes af Marie-Louise . Se med her:

Haven lever op til løftet om frodighed.

Søde "forlovelser" ses overalt

Og roser... masser af roser....

Her er det Lykkefund der gør lykke i et gammelt frugttræ.


I den smukke belægning er blevet plads til nogle af Helle Nørbys fantastisk dejlige smykkesten - naturligvis specialfremstillet til netop den terrasse. Jeg er helt tosset med de sten.... MÅ eje.

Ude fra vejen får man også en god forsmag på havens frodighed og brugen af roser her og der og allevegne. Noget af det, der fascinerede mig ved haven, var frodigheden og alle oplevelserne på "kun" 1500m2. Det kan jo sagtens lade sig gøre at skabe mange forskellige elementer i en almindelig parcelhushave. med roser. Masser af roser!

Så jeg drømte om roser hele natten.... og er nu gået igang med at planlægge vores egen rosenpergola!

Jeg kan se, at en del af jer har været på havebesøg i den Dalbyske have, så jeg vil straks tage på blogrundfart! Med en sløj baby på skødet. Det bliver vist en putte-dag.

fredag den 24. juni 2011

Jeg er her stadig ;-)

Men I hører nok ikke mere fra mig denne weekend. Nu skal der knokles!

Som sædvanlig Skt.Hans hos naboerne med udsigt over markerne. Vi bor altså skønt herude.


Afsted med hende - vi andre blev her.. Det var alligevel også for koldt til koste-flyvning !!!!

God weekend til jer alle ;-)

torsdag den 23. juni 2011

Valmue-tid

Selvsåede valmuer i mange krydsninger dukker nu op hist, her og allevegne!


De røde bliver rykket op med hård hånd. De skal ikke blande sig i mit pink/blå bed! Derimod er de velkomne i det brændte bed. Håber ikke bierne laver for meget ravage i det..

En dejlig overraskelse - de har en meget mørk farve, og er nok kommet med herover godt gemt i nogle løvefod, svigermor gav mig.

Den sart lavendel-lilla er bare smuk...


Og her lige en enkelt af en blomme-farvet som jeg ikke har set før, jeg håber, den vil så sig.

Jeg har svaret på spørgsmål i forrige indlæg - havde gjort det tidligere, men så slettede den lige mine svar inden de blev udgivet. Suk - jeg er IKKE gode venner med computere!

God Skt.Hans til jer derude. Og for dem, der vil med en tur til Bloksbjerg, mødes vi kl. 21.00 til proviantering hos Fleggaard og derefter håber vi flyvevejret holder... ;-)

tirsdag den 21. juni 2011

Lidt af det hvid/gule

Noget af det enenste, der stod i haven da vi kom, var denne uægte jasmin. Og den fik en lidt for hård beskæring syntes jeg dengang! Men det har fornyet busken totalt, og i år blomstrer den endelig med de skønneste, dobbelte blomster.

Og den dufter også!

Et af ny-indkøbene, den hvide stormhat.

Også nyindkøbt ranunkel

Løvehale er smuk i modlys!

Nyindkøbt gul akeleje

Og de aller sidste blomster på den hvide løjtnantshjerte. Nu bliver den snart klippet ned!

mandag den 20. juni 2011

Nåå, det var SÅDAN en..

Jeg har før vist jer et billede af en rødbladet plante, der vist nok ville få gule blomster - jeg købte den kun for løvets skyld! Men se her hvad det var:
Den er ( heldigvis ) lavere end sin fætter:

Som jeg ikke med vilje har indført, og derfor står den også i et ret utæmmet område og sår sig villigt. Mon den rødbladede også sår sig? Så skal jeg da have styr på frøene...

Et kig ud over resten af det brændte bed viser bl.a. denne hypericum, er den ikke fin med sine nye skud med bronze farver?

Og denne Kniphofia... den er altså lidt fræk, synes jeg....

Selvsået med lidt hjælp fra mig, for de står overalt i det lyserøde bed, og den slags uorden tolereres naturligvis ikke! Så sidste år såede jeg en håndfuld frø i den brændte afdeling, og nu kan jeg rykke "fejlfarverne" op i det lyserøde. Så er arten alligevel sikret overlevelse! - det er iøvrigt en hjemmelavet krydsning mellem en oprindeligt mørklilla kæmpe og de små røde markvalmuer.

Verbascum af den lille slags - den store springer også snart ud.

Perikonen i blomst - det er lidt mørkt, men man kan da ane blomsterne. Ja det er ikke nemt at fotografere i skarp sol - og blæst!

Tak for jeres hilsner angående mit maleri-eventyr, fernisering og messe er nu vel overstået, og jeg har fået en masse ros med på vejen. Det er jo altid rart! Så må vi se, om der også findes købere til sådan noget. For vist er det hyggeligt at male, men jeg kan jo ikke have det hele hængende selv!

lørdag den 18. juni 2011

- og det var hvad der kom ud af det...

Så fik jeg malet det første af alle de malerier, jeg er blevet inspireret til ved Tørning Mølle:
Idag har jeg været til fernisering på Midtlandsudtillingen, hvor jeg har 4 malerier med. Har aldrig udstillet før, så det var sjovt at høre kommentarerne fra publikum og andre deltagere.
Imorgen er det så malernes Dag på Tørning Mølle - jeg glæder mig! Nu vil jeg gå ud og binde en buket til min stand - der skal også være noget friskt at se på.

Hav en dejlig weekend alle sammen - jeg er dybt imponeret og berørt over at 70 rare mennesker vil kigge med her hos mig <3  Tak for jer ;-)

torsdag den 16. juni 2011

Tørning Mølle part 2 og lidt krea..

I får lige fortsættelsen af fotot-turen ud til Tørning Mølle. Igår kørte jeg en tur derud igen - med friske batterier i kameraet - og snuppede lidt af stemningen:







Og så er det jo svært at holde styr på alle navnene på krydderurter mm. Derfor disse sten, malet med acryl, det plejer at holde fint:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...