søndag den 28. august 2011

Sensommerkrans - sådan gør du

Haven har så mange fine ting at byde på lige nu. Meget af det egner sig fint til tørring, eller ihvertfald længere tids holdbarhed. Jeg fik lyst til at lave en lille krans, og viser jer her hvordan jeg har gjort - måske får I selv lyst til at gå i gang!

Gå på jagt, og find, hvad du synes. Jeg har brugt sedum, hortensia Phantom, valmuefrøkapsler, blade fra haveklinte, efeu, vild merian og er par Leonardo da Vinci roser. Læg det hele op i bunker og del det ud i bidder - jo mindre bidder, jo mere sirligt, jo større bidder, jo vildere udtryk! Brug gerne myrtetråd til at binde med - ståltråd bliver nemt for hårdt til de fine materialer, der let knækker.

Bind myrtetråden fast på kransen, og vikl den et par omgange rundt, så du har rullem ind mod dig selv og kører tråden OVER kransen når du binder på. På den måde låser du materialerne fast, når du trækker ind mod dig selv. Læg på så blomsterne vender hovedet mod venstre - så kører kransen " med uret " når du ser på den. Start gerne med et par blade.

Fordel materialerne jævnt, men ikke nødvendigvis strengt symmetrisk. Når du kommer til slutningen, løftes de første blade op, og du kan binde på helt ind til dem og derefter lægge bladene ned og vupti - din afslutning er skjult! Afslut med at sy tråden fast et par gange og bind et lille øje til ophæng,

Sådan blev min krans.

Hortensiaerne har sådan en smuk farve. Hvis man bruger sådan nogle fine og lette blomster, skal man huske at binde dem på med luft om sig, så de bevarer deres lette udtryk.

God fornøjelse, hvis du har lyst til at lave din egen!
Og god søndag til jer alle ;-)

19 kommentarer:

 1. Hvor er den sød - jeg kan specielt godt lide det lidt 'tynde' udtryk :-)

  SvarSlet
 2. Nej, hvor er den fin. Får lyst til at kaste mig ud i et lignende projekt, men jeg tvivler på, at det resulterer i noget lige så flot ;-)

  SvarSlet
 3. Det er en skøn krans du har bundet :-)

  SvarSlet
 4. Det er en rigtig fin krans. Tak for instruktionen - tvivler nu på, at jeg kan lave noget lignende..
  Du bruger jo friske blade og blomster - har kransen så ikke begrænset holdbarhed?(2-3 dage)
  For når det hele tørre, falder det vel af igen..

  SvarSlet
 5. Hvor er den smuk:)
  Og tak for vejledningen,den er rigtig god.

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 6. Hvor er du dygtig:O) Og 1000 tak for dit inspirerende indlæg. (jeg bider mig selv i tungen - for jeg har ryddet op i dag - valmueknopperne er røget på komposten :0( )

  SvarSlet
 7. Hvor blev den fin - når man skal have nye planter i haven, kan man jo fint tænke på, at det er en god ide at have noget i haven der kan bindes til krans.

  SvarSlet
 8. Åh, hvor er den sød og stemningsfuld, Tulle:o)
  Hvem der bare kunne binde sådan en smuk sensommerkrans af naturens og havens materialer.
  Jeg ELSKER simpelthen kranse.

  Det er en rigtig fin instruktion du giver. Tænk om man kunne lære at binde en krans, der når din bare til sokkeholderne. Wishful thinking......:o)

  De kærligste søndagshilsner

  SvarSlet
 9. Du inspirer virkelig til at gå i gang med at binde en selv. Jeg kan se, at jeg har alle ingredienserne. Og i forskellige farver. + lidt hyben og sådan.

  Skønt med gode how2do-fotos.

  SvarSlet
 10. Hvor er den flot... og hvor ser det nemt ud:) jeg er håbløs til den slags .... desværre Anne Gine

  SvarSlet
 11. Hvor er din krans bare yngdig :-)
  Tak for din gode forklaring med billeder. Men jeg tror desværre at jeg er for fummel-fingret til at lave sådan en fin sag.
  Men nu ved jeg ihvertfald hvor jeg kan finde en how-to-do, hvis jeg tør prøve en dag :-)

  SvarSlet
 12. Kære Annette

  Det er en meget fin instruktion, men jeg måtte le lidt, for mennesker som bare kan det der, forstår muligvis ikke os andre, som har 10 tommelfingre, og som SLET ikke kan få så flotte resultater :-)

  SvarSlet
 13. Først til alle: Tak for de pæne ord.
  Skt. Helena: Jeg har bundet det rimelig stramt til, så det burde ikke falde af, men du har ret, det risikerer man. Jeg har det dog sådan, at en krans som denne er en her-og-nu-nydelse, den må være pæn så længe den gider, og derefter finder jeg på noget andet. Tørrede kranse er nemlig ikke lige mig. Jeg forventer at den holder i en måneds tid udendørs - og det er jo fint nok.

  Nette: Øh, det er så muligt.. kan jo se, at en del skriver at de bare slet ikke kan finde ud af sådan noget. Gjorde mig ellers umage for at skrive en pædagogisk beskrivelse ;-) Tror nu at de fleste undervurderer egne evner!!! Den behøver jo ikke ligne min - den skulle da gerne ligne jeres egen. Det er da mere charmerende!

  SvarSlet
 14. Holy Moly... det er en af de flotteste kranse jeg længe har set...!! :-)

  SvarSlet
 15. Kan du så se og få den blomsterbutik Tulle...Du er super dygtig.
  Ha' en dejlig uge.
  Kh Lone

  SvarSlet
 16. Hej igen Annette

  "Charmerende" er nok ikke lige et udtryk, jeg ville bruge om en krans fra mine hænder.

  SvarSlet
 17. JA - kan du så se at få stablet et kursus i blomsterbinding for dem med 'skæve fingre' på benene - nå så!!! ;O))

  SvarSlet
 18. *suk* Hvor er den bare flot! Jeg har altså også en krog til denne her i min stue! Ina :)

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...