tirsdag den 23. august 2011

På besøg i en berømt have!

Det er selvfølgelig Claus Dalbys have, jeg mener, og jeg var en af de heldige, der søndag fik lov at kigge ind i denne store og smukke have. Det, jeg har valgt at fremhæve her, er The Sunken Garden. Et helt enestående haverum, der på en og samme tid giver ro, inspiration og pirrer sanserne.
Farveholdningen i denne have er kompromisløst sammensat, ligesom symmetrien.

Det går op i en højere enhed, uden at virke for stramt, for de mange krukker bløder op på kanterne og giver et pragtfuldt, frodigt indtryk.

Alt er gennemtænkt, og havens mange fikspunkter ses også tydeligt her.

Lyden af vand er med til at pirre sanserne.

Der er ingen tvivl om at Claus er sublim udi farvesammensætninger, men ikke nok med det, der er også tænkt i former og teksturer.

Haven er beundringsværdig på mange områder, ikke mindst for det grafiske indtryk, og det ses tydeligt, at intet overlades til tilfældighederne - det skulle da lige være et par selvsåede planter hist og her, og det højner jo charmen.

Det var spændende at opleve denne have - og hyggeligt at hilse på andre bloggere og en sød Tante!

11 kommentarer:

 1. Ja det var en fantastisk eftermiddag, med super vejr.
  Flotte billeder du har taget;-)
  Hilsen
  En haveentusiast fra Skanderborg

  SvarSlet
 2. Kære Anette. Det er jo så smukt, sådan en dag kan da få humøret i top. Jeg er rigtig glad for at dine billeder er så store så jeg rigtig kan suge inspirationen ud af krukkerne, skøøøønt:)

  SvarSlet
 3. Der ser helt fortryllende ud i "the sunken garden" - det må have været en dejlig dag :o)
  Håber der kommer flere indlæg om nogle af de øvrige "afdeling" af Dalbys have ?
  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Rigtig fine billeder, der ser aldeles dejligt ud. At Claus Dalby har sans for både detaljen og helheden er vist ingen hemmelighed, og det er helt fantastisk når man får lov at opleve det "live".

  SvarSlet
 5. Kære Tulle:o)

  Hvor er det nogle vidunderlige billeder, du har fået taget nede i den berømte have i Risskov. Skrev du ikke på Krampens hjemmeside, at dine billeder var blevet dårlige?:o) Det er jeg slet ikke enig med dig i:o) De er da fantastiske:o)Sikke et skønt sted, vi var blevet sluppet løs!:o)Så meget skønhed er balsam for sjælen.

  Det var rigtig superdejligt at møde dig igen, og hilse på Hr. Tulle, som er en mand med den rette haveforståelse:o)Det er skønt at kunne dele haveglæden med sin husbond:o)

  Tulle, jeg har reserveret en angelica gigas til dig. Den skal lige vokse sig lidt større omme i plantebørnehaven, og så får du lov at adoptere den, ikk`?

  Idag har jeg jagtet Mary og Frede i Thy i det smukkest tænkelige sensommervejr. Her til aften har jeg også lige fået 4 nye hvide duer, så nu mangler jeg bare et lille hønsehus med hvide høns og et hvidt Skagensstakit:o)

  Har mere eller mindre holdt haveferie i en hel uge, men nu begynder det at krible gevaldigt i fingrene igen. Håber vejrguderne vil være en lille smule samarbejdsvillige, så mine nye projekter ikke drukner i regn.

  Følger spændt med på bloggen, for at holde øje med dine haveprojekter:o)

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 6. PS: Skal til et stort og spændende plantemarked i Vilsund på lørdag. Uha uha, hvordan skal det dog gå? Jeg må jo ikke udvide haven!!!!!!! Hm...hm..

  Godnunatogsovnurigtiggodt

  SvarSlet
 7. tak for kikket ;) udemærkede billeder :)

  SvarSlet
 8. Det er super godt ud, der er noget mere frodighed end i Juni da jeg var i haven:) Anne Gine

  SvarSlet
 9. Flotte billeder, tak fordi du deler med os - som må blive uden for lågen :-) :-)

  SvarSlet
 10. Helle - jeg har bestemt mig for kun at lave dette indlæg fra haven. Jeg tog en masse billeder, men de blev altså ikke særlig gode - og Claus er meget bedre til selv at præsentere sin have.

  Sødeste Tante Grøn - fnis hvor jeg grinte af "Hr. Tulle" , ja, det er rart han er med på have-tosseriet - ellers blev jeg nok lidt frustreret..
  Jeg glæder mig til mit adoptivbarn er klar! jeg skal nok passe og pleje den efter alle kunstens regler ;-)
  Øh, og jo, de er piv-ringe de øvrige fotos, men jeg kan da huske lidt i hovedet også, heldigvis. God fornøjelse til plantemarked ;-)))

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...