torsdag den 25. august 2011

Morgendug i min have

Da hunden skulle luftes, tog jeg lige kameraet med ud. Disse sommermorgener, hvor duggen ligger tungt på græsset og får blomsterne til at funkle i morgensolen er bare noget af det bedste. Duften af vådt græs og begyndende efterår.. uhm

Heftigt inspireret fra weekendens havebesøg lavede vi dette bed igår. Svigermor er nemlig graver, og hun har givet mig nogle stedsegrønne planter, og der kommer flere af dem. De skal jo ikke ind i staudebedet, de må få deres helt eget bed, og det blev her, foran rosenbuen, forenden af vores indkørsel. Her er også plantet buxbom, hvid høstanemone, skt.hans urt, parykbusk, rød japansk løn, en hvid Fairy rose og masser af tulipan og allium løg i de purpur farver! Ååååh, kom forår, jeg vil se de blomster... 

Solhattene har jeg bestemt ikke fortrudt. De er bare skønne her i sensommeren. Her hygger de sig foran spydverbena, violfrøstjerne og Limelight hortensiaen.

Der er stadig lidt blomster på mine violfrøstjerner. ELSKER bare den plante.

Floks bliver jeg heller aldrig træt af. Denne synger på sidste vers, men hvor har den været smuk. Farven er falmet lidt nu hvor det er de sidste blomster, men den var lyslilla/purpur i farven. Meget smuk.


En af de sidste roser - den dufter skønt. navnet kan jeg ikke lige huske, men det er en af de almindeligt kendte, og " Hr. Tulle " ved det ihvertfald - det er hans afdeling. Han er tidligere rosen-planteskole-gartner, og det vil vi benytte os af i stor stil, når der skal skaffes roser til pergolaen lige om lidt.. Mmmm, jeg drømmer om min rosenregnbue!

10 kommentarer:

 1. Super skønne billeder. Der er nu noget over blomster med flotte dugperler. Billedet med din violfrøstjerne er virkeligt flot. Elsker også den plante, men har den desværre ikke selv (endnu)
  God fornøjelse med rosenindkøbene, glæder mig til at se hvad i ender op med.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 2. Fine blomster :-)

  Det er altid dejligt med nye bede, og du vil komme til at holde af de stedsegrønne, som din svigermor kan bidrage med, specielt i vinterperioden :-))

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder du har taget. Det er et skønt lys der er på de dugvåde blomster. Specielt frøstjernen er da helt bedårende.
  Det nye bed skal nok blive flot... og jeg kan godt sætte mig ind i den utålmodige venten på blomsterne :-D

  SvarSlet
 4. Smukke smukke billeder, jeg er også helt pjattet med billedet af violfrøstjernen.

  SvarSlet
 5. Jeg i stemmer med de øvrige......violfrøstjerne skuddet er bare super lækkert.
  Godt med lidt stedsegrønt - det skal der også til :o)

  SvarSlet
 6. Ja, skønne billeder. Du er da heldig sådan at få stedsegrønt af din svigermor :-) Buksbom kugler i bedene er rigtigt flot - det er noget af det bedste, jeg ved.

  SvarSlet
 7. Kære Annette

  Det ser godt ud. Dit nye bed bliver nok også fint. Det sidste råd Anne Just gav i de nyligt genudsendte Haven i Hune var, at man skulle sørge for at få noget stedsegrønt ind i haven. Forresten tror jeg, at jeg har set krukker i stil med dine , hvoraf nogle bliver lagt lidt ned, hvilket giver en fin virkning. Tror både Tante Grøn og Krea-Lone gør det. Så kan man jo bruge dem som en slags "overflødighedshorn" med husløg ...... eller noget. Hvis jeg finder egnede krukker vil jeg forsøge mig lidt med det. Et eller andet sted :)

  Ja, lysvirkningen på billedet med violfrøstjernen er lige i øjet :)

  SvarSlet
 8. jamen hvor er det fint - og hov, Spydverbena, det var jo det den hed, den staude jeg havde set, men ikke kunne huske navnet på. Tak for det du !

  SvarSlet
 9. Uhh det er nu dejligt med sådan en morgenrunde - det er godt at du tog kameraet med, for skønne skønne billeder:)
  Dit nye bed bliver rigtig godt, hvor er du heldig med en svigermor med adgang til grønne planter og en rosen-mand:))

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...