tirsdag den 5. juli 2011

En velfortjent pause

Giver jeg lige mig selv, for jeg har gravet og gravet, og NU er måneskinsbedet klar til at modtage nye planter! Der er gennemgravet, fjernet sten ( og plastik, jern og glas... ) og kultiveret. Det vil jeg hygge mig med at plante til - om lidt. I får lige en statusrunde fra haven:

I collageform, for pludselig løber man nok tør for billed-plads på sådan en blog. Her fra måneskinsbedet. Den almindelige marguerit har fået selskab af en sart gul, en fyldt og en veronica.

Hostaerne blomstrer, og jeg synes blomsterne er utroligt smukke med deres sarte farve.
Clematis´en går helt amok - jeg gav den gødning for nogle måneder siden ved at grave lidt hestehovsrester ned ved fødderne, og det har den taget godt imod! Benmel skulle jo være så godt, så jeg tænkte - Hornstof, det har jeg da rigeligt af, når smeden har været til hestene...
Og så går den blå geranium fuldstændig i selvsving, endda i en sådan grad, at den nok må flyttes, for den kvæler alt andet. Et forsøg på at kvæle skvalderkål med den er nu iværksat...

Bare lige et par oversigtsbilleder til sidst - her begynder at ske noget. Så mangler jeg bare lige lidt højde på diverse buske, træer og hække, som faktisk også er med på billederne - de gemmer sig bare!

14 kommentarer:

 1. Det var tur att du förklarade det där med hestehov!! ;-)
  I Sverige är hästhov en vårblomma (vild och den första som visar sig på våren), så jag blev lite förundrad. Men sedan gick det upp ett ljus! ;-) Nu måste jag erkänna, att jag inte visste att klematis gillade benmjöl. Det måste åtgärdas!!

  Den blir väldigt vacker din vitgula rabatt. Det är fina färger ihop!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 2. PS
  Ja, hästhov är ju hästens hovar även i Sverige, men så lång tänkte jag inte! ;-)

  /R

  SvarSlet
 3. Der er da godt nok gang i både dig og haven - glæder mig til også at blive præsenteret for måneskinsbedet på et tidspunkt :-)
  God arbejdslyst!

  SvarSlet
 4. Hvor er der frodigt i din have. Ser at vi har rigtig mange planter til fælles :O)
  Mine Geranier klipper jeg - som en anden frisør - for at styre dem :O)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig hyggeligt ud, er spændt på dit plantevalg i dit måneskinsbed. jeg har selv lige anlagt et måneskinsbed med spejlbassin:) God arbejdeslyst. Anne Gine

  SvarSlet
 6. Hvor er den dog sød den sart-gule marguerit, den har jeg ikke set før.
  Jeg eeeelsker margueritter - men har dog endnu ingen i min egen have (endnu).
  Mvh ny fast læser :o)

  SvarSlet
 7. Veronica... hmmmmm, gad vide om det var sådan en Claus Dalby havde videofilmet - det var sådan nogen slanke spir.... under alle omstændigheder, så tror jeg at jeg har plads til sådan en.

  SvarSlet
 8. Hej Anette, tak for sidst. Det var dejligt at møde dig. Sikke en forrygende buket du havde lavet til tante Grøn :-)- så dygtig du er - jeg kan jo se at det oigså gør sig gældende i haven!
  K. Gro

  SvarSlet
 9. HEj igen
  Mangler du et kamera etui? - jeg har et for meget med hjem.
  Gro

  SvarSlet
 10. Ruben - ja vi har også en plante her, der hedder Hestehov ( det er jo nok den samme ) så det var lige på sin plads at forklare, at det altså ikke var den, man skal gøde clematis med.. ;-)

  Signe - ja jeg har tid til det, og vil hellere være derude end inde.. så huset er ret forsømt!

  Susanne - jeg plejer at klippe efter afblomstring, men den blomstrer jo helt vildt! Måske skal jeg gribe saksen nu..

  Anne Gine - der er ikke nogle planer endnu, jeg sætter, hvad jeg lige falder over... så det bliver en løbende udvikling.

  Helle - velkommen til :-)

  Sussi - der findes så mange smukke veronica, jeg kan ikke undvære de slanke spir på dem. Er på jagt efter en hvid, der bliver små 2 m høj - aner ikke hvad den hedder, så det er svært at finde den.

  Gro - Taaak ;-) Også hyggeligt at møde dig - og så slap du for at være yngste-mand på turen.. ;-) Næh, det er ikke mit..

  SvarSlet
 11. Godaften

  Nu er jeg lige kommet dumpene forbi dig tænkte lige på om du ikke havde lyst til at få en plads på min side under link hvis du linker mig får du en plads hos mig (: Tænkte osse lige på noget andet har noget der hedder på besøg du kan læse mere her http://dytbat.wordpress.com/pa-besog/ Håber du har lyst til at være en af dem... Håber at høre fra dig på min blogger måtte jo lave ny pga ham jeg havde hos snakket jeg ikke med mere og endt med at han bare lukket den ned uden jeg fik det at vide så håber du kan lide min blogger nu jeg kun har været igang i en halv uge ca... (: Forsæt god aften...

  Mange knuser fra Dytbat/Lise

  SvarSlet
 12. Hej Lise, tak for din hilsen
  Jeg har kigget på din blog, men har altså valgt kun at linke til have/hus/ krea blogs, for at der skal være en rød tråd.
  Men tak for tanken
  MVH Anette ;-)

  SvarSlet
 13. Der er osse en kreativ blogs jeg har bare ikke fået noget på endnu men nu er der mine ugler der (: Mangler en masse andet jeg har lavet tager tid at putte dem på...

  SvarSlet
 14. Tulle, det er et forrygende måneskinsbeds- projekt, du er igang med. Og sikke en frodig og paradisisk oase, du er igang med at skabe på alle dine dejlige kvadratmeter.

  Med sådan et skatkammer/forrådskammer/fjernlager kommer du til at kunne binde de mest vidunderlige havebuketter, når din drøm om egen butik forhåbentlig snart går i opfyldelse. For som Gro skrev, så var det en helt magisk buket, du havde med til heldige heldige mig:o) SUK:o)

  Skal vi lave en afstemning/konkurrence om, hvad din butik skal hedde? Eller har du allerede hittet på navnet?

  Gro har et kameraetui i overskud. Jeg har et i underskud:o) Tror I virkelig at det frække etui har gemt sig i Gros lommer for at snyde sig med til Kjøwenhavstrup?:o) Vi var jo en lille bitte smule oppe at køre allesammen, og var vist alle gået mere eller mindre i selvsving, såh...:o)<3 uha, hvor skulle vi nå at have talt blomster og have, alt hvad mundtøjet overhovedet kunne følge med til, ikke?:o)

  Hav en dejlig blomsterrig weekend.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...