torsdag den 14. juli 2011

En " våd dusk" på bordet

Mange af havens roser bryder sig ikke om det kraftige regnvejr, vi har lige disse dage. De bliver grimme og vælter. Så i denne situation synes jeg det er ok at klippe grene af til buketter, for jeg går alligevel ikke rundt i haven og nyder dem lige nu! Så en tur i haven - i øsende regn - gav så en fin, våd dusk på bordet:

Buketten består af grenroser ( navn? ), merian, hosta, løvemund og valmuefrøstande.
Billedet er lidt mørkt, men farverne er nøje afstemt. Den sarte lyseblå fra hostaen matcher merianen, de mørke løvemund matcher det mørke i merianen, roserne har den rette tone og valmuerne lysner det lidt med det grå. Buketten er bundet i spiral, men derudover er den ikke så højtidelig, omridset er ikke perfekt, roserne har et par brune blade, symmetrien er ikke 100%. Og det er jo netop det, der gør havebuketter så søde. De må godt være lidt skæve og uperfekte. Man skal kunne se, at den ikke kommer lige fra blomsterhandleren.


Roserne er sat i bunden af buketten da de virker meget tunge og kompakte, og fordi den lyse farve er god i bunden så man rigtig lægger mærke til de mørke. Det, der stritter, skal have lov til at stritte og få luft omkring sig, Valmuernes runde kugler giver ro og fint modspil til løvemundens spir. Merianen hjælper det vilde udtryk på vej. Det er vigtigt at tænke over blomstervalget, hvis man skal have en havebuket til at lykkes. Tænk på sammensætningen på samme måde som i staudebedet - spir, kugler, skærme, luftig vs kompakt, farveholdning. Og husk at charmen netop opstår ved det lidt tilfældige og uperfekte.

Valg af vase er et kapitel for sig - det kan vi tage en anden dag...

13 kommentarer:

 1. Smuk "dusk".....og dejlig sommerlig :o)

  SvarSlet
 2. Sikke en dejlig buket, den er rigtig flot. Jeg tænkte på om de der valmuekapsler er nogen du har i haven? De er bare super flotte.
  Jeg vil også takke for din fine forklaring af hvordan du har bundet buketten, jeg er selv en skovl til det og synes det er rigtig svært, så jeg vil gemme din lille vejledning.
  Ha en fortsat god dag, trods regnen (den er heldigvis ikke nået til Nordjylland endnu)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 3. En dejlig dusk du der har fået banket ned... ;o)
  - og en fin gennemgang af buketten, specielt glad blev jeg for den sidste sætning: "Og husk at charmen netop opstår ved det lidt tilfældige og uperfekte" - se det kan jeg forholde mig til :o)

  Jeg ser frem til din gennemgang af vaser, det bliver sjovt at læse om. Fortsat god regnvejrsdag til dig :o)

  SvarSlet
 4. Hvor er den altså flot Annette.......du har lige inspireret til en tur ud i regnen - med saksen i hånden :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Fin buket fra haven, de er nu noget mere charmerende end dem fra blomsterhandleren :-)

  I øvrigt fin vase du har valgt til din buket. Jeg har en del vaser i skabet, og det at vælge den rigtige til en buket, fremhæver bestemt :-))

  SvarSlet
 6. Dejlig buket og sød vase. Jeg tror også jeg skal have klippet lidt ind til en vase. Man får jo ikke meget glæde af det i haven pt.
  Jeg har masser af valmuekapsler, det er en god ide at bruge dem i en buket.

  SvarSlet
 7. Hvor er det bare en sød buket, og vasen er bedårende :-)
  Altså... hvis alle i blog-quinder render rundt derude i regnen og plukker buketter, så føler jeg mig også snart nødt til det :-D Men det regner virkelig meget her, og jeg har heller ingen steder at sætte en buket, i alt det hér kælderrod i stuen. Måake ... :-)

  SvarSlet
 8. Sikke en smuk buket, roser og farver. Form og struktur:)
  Jeg har plantet 4 stk roser forleden med min lillesøster, inspireret af en køretur i Sydfyn. Sikke nogle flotte og inspirerende haver de har derovre. Suk..... Så min nyanlagte blomsterbed blev fyldt op med lyserøde og pink roser... Therese Bugnet, Rose de recht m.m. Så jeg nyder regnvejr...... Overvejer også at plante en rosenhæk snart...

  SvarSlet
 9. Hej Anette :-) virkeligt smukt! du har sans for det. Hvornår vil du lære mig at binde så smukke buketter? Nu har vi jo fundet ud af at, afstande ikke er noget problem ;-)
  Jeg har også været ude med saksen for et par timer siden, det var bare lidt mere amatør agtigt hø hø...
  K. Gro

  SvarSlet
 10. Jeg er lige kommet hjem efter fire dage.Må nok sige haven ser noget sjasket ud. En halv dag med sol kunne gøre underværker.

  (Se give away hos mig)

  SvarSlet
 11. Har også sådan en kande. Måske jeg skulle fylde den, inden næste regnvejr ;) Skøn "dusk", du fik ud af haverundfarten!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Rigtig flot buket du har fået lavet :-)
  Jeg har også hentet en del skybrudsbuketter i haven i denne sommer ;-)

  SvarSlet
 13. Fantastisk smuk buket og inspirerende billeder :-)

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...