søndag den 16. oktober 2011

Krukket efterår

Igår gik vi en dejlig lang tur i skoven, og jeg fik samlet lidt mos og grene. Jeg er helt vild med kaprifoliegrene, de kan nemt snos sammen til en krans eller andet sjovt. De fik lov til at komme med i denne krukke:
Når der gælder sommerblomster, synes jeg kun der skal være en slags i hver krukke. Men om vinteren har jeg altså knap så mange krukker fremme, og så kan det godt gå med sammenplantninger, som her foran hoveddøren. Kaprifoliegrenene gør det bare lige en anelse mere kreativt end en almindelig tilplantning...


Vi har ca. 600m til nærmeste skov - det er fantastisk dejligt. Og bunden derinde er dækket af denne ( Lamium? ) som jeg overvejer at indføre ( tyvstjæle! ) i min have.

Et andet projekt igår gik på at rydde en skovsti bag vores hæk, ind mod hestefolden. Læhegnet er vokset ret højt op og der er derfor opstået en sti, som vi nu har ryddet. Her skal være digitalis, akelejer og løgplanter ad libitum... en hyggelig og hemmelig haveoplevelse for de nysgerrige! Den vender vi tilbage til...
11 kommentarer:

 1. super flot krukker. Og ja det ligner Lamium (plettet tvetand). Anne Gine

  SvarSlet
 2. Jeg har den du kalder Lamium i min have. Den spreder sig som pest og bylder, men er til gengæld let at hive op.

  God søndag.

  SvarSlet
 3. hi hi held og lykke med den brogede bunddække, nu har du jo meget plads, men her i min have var den ikke nogen succes, den var meget agressiv (ja, altså ikke at den bed nogen, den kolonialiserede bare hele haven)
  Fin, fin efterårskrukkebeplantning.

  SvarSlet
 4. Flot krukke og genial idé med skovstien, det glæder jeg mig til at høre mere om :o)

  Pas nu på med det aggressive bunddække, der er åbenbart både smittefare og risiko for at få brug for din stivkrampevaccination... ;o)

  SvarSlet
 5. Hej Tulletøs:o)

  Den der skovsti pirrer min nysgerrighed og og fantasi og jeg er sikker på, at der kan komme noget fuldstændig fantastisk ud af beplantninger på begge sider af den....noget eventyrstemning og magi. Kan godt li` når der er nogle hemmelighedsfulde afdelinger i en have.

  Ja, din kommende skov"hugst" er smuk, men hvis jeg var dig, ville jeg plante den et sted, hvor den må få lov at brede sig i vildskab, for det gør den. Men med den store legeplads du har, finder du nok snildt et sted, hvor den kan få lov at boltre sig.

  Fin fin efterårskrukke du har lavet. Det er helt ufatteligt så meget glæde man kan ha` af sådan en krukke ved hoveddøren her om efteråret.

  Tulletøz, jeg er da rigtig glad for, at du godt gad læse min blog hvis jeg havde en. Men før jeg får det, skal jeg først vinde et par millioner og 7 i Lotto, så jeg kan købe mig til lidt have- og hushjælp:o) Tiden er der simpelthen ikke, selvom jeg har meget på hjerte.

  Håber alle 3 Tuller har hygget sig i søndagssolen. Lille Tulle synes nok at raslende efterårsblade er noget af det herligste:o)

  Knus

  SvarSlet
 6. En hemmelig skovsti ;-)
  Det lyder bare skønt og så med digitalis .-D endnu skønner!
  Kreativ er du jo - meget flot så jeg køber den med kaprifolie grenene :-)
  Knus Gro
  Ps. jeg ville også meget gerne læse på Tantens blog- hvis hun altså fik sig en :-D

  SvarSlet
 7. Hvor lyder det spændende med hemmelige haveoplevelser. Jeg glæder mig til at du deler den smukke sti med os nysgerrige bloggere til foråret :-)
  Jeg har også lamium i min have, to steder tror jeg, og der er den ikke noget problem, endnu. Men jeg holder selvfølgelig øje med den. Min får kønne lyserøde blomster :-)
  Din krukke er meget smuk.

  SvarSlet
 8. Hej Tulle

  Jeg kan se, at kreativiteten får én over nakken hos dig disse dage. Både hvad angår dekorationer og haveplaner. Jeg er også barnligt vild med små stier, som fører hen til et eller andet spændende. Har du læst bogen om Tasha Tudor? Tror hun virkeligt havde sans for hemmelige, fortryllende steder.

  SvarSlet
 9. Jeg blev så inspireret af din krukke med kaprifoliegrene at jeg fór ud og klippede i min, men for dælen da; alle mine grene knækkede!!
  Glæder mig til at se mere til din hemmelige sti. Bare jeg havde så stor en have at der kunne blive hemmelige steder :)

  SvarSlet
 10. Jättevacker höstplantering!

  Visst är kaprifolgrenar helt underbara?! De går att använda till så mycket!

  Kram Emelie + Elin = Fiffiga Systrar

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...