søndag den 23. oktober 2011

Krans til gravsted - DIY

Der er så mange smukke blade netop nu, og de kan udnyttes til at binde kranse af. Ganske vist bliver de alle brune med tiden, men det er jo også smukt. Lige nu og her kan man udnytte farvespillet og måske kombinere med lidt paradisæbler eller andet. Jeg har valgt at sætte lidt roser fra haven i også, men kransen ville også være sød uden.

Først har jeg samlet en masse blade, æbler, rosenhoveder og lidt efeuranker. Det hvide krøllede er tillandsia-mos, det kan købes hos blomsterhandleren, men hekselyng kunne også gøre det. Vindseltråden er fastgjort på halmkransen, så man binder materialerne på henover og under - derved "låses" kransen for hver omgang.

Det hele fordels jævnt, og når man binder med blade, skal man huske at binde det tæt sammen, for bladene tørrer op og krøller, så tråden bliver synlig! Når jeg binder bladene på, bukker eller krøller jeg dem gerne for at få det buskede udtryk.

Når man kommer til afslutningen, bøjes "første omgang" tilbage, så man kan binde sidste omgang helt ind under. Tråden køres et par gange om kransen og fastgøres bagpå, og første omgang vippes tilbage.

Tilsidst har jeg sat æbler fast på pind, ved at stikke en kort pind i kransen først og derefter sætte æblerne på. Et par efeuranker er sat ind under tråden et sted og sat i spænd under æblerne.

Den færdige krans i efterårets gyldne stråler. Den ligger nu på kirkegården og lyser op.

10 kommentarer:

 1. Den blev bestemt meget smuk - og en helt særlig hilsen

  SvarSlet
 2. Hvor er den fin og det helt rigtige til kirkegården lige nu.

  SvarSlet
 3. En rigtig smuk krans du har lavet.

  SvarSlet
 4. Kære Anette
  Hvor er den smuk, den vidner om kærlige følelser:)

  SvarSlet
 5. Hvor blev den smuk - og hvor er du dygtig :-)

  SvarSlet
 6. Fuldkommen bedårende - flot arbejde!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Det var en god ide isetdet for alle de dyrekøbte buketter, som alt for hurtigt visner i det barske vejr. Denne vil ældes med ynde.

  SvarSlet
 8. Hej Tulle.
  Hvor blev det en smuk krans. Jeg har fri i dag og tror straks jeg vil følge dit eksempel.
  Ha' en dejlig uge.
  Knus Lone

  SvarSlet
 9. Hej Tulle. Det blev til en flot krans. Tak for "undervisning" Jeg vil forsøge om jeg også kan. Jeg fandt din blog i dag og har meldt mig som fast læser. Jeg glæder mig til at følge med og blive inspireret.

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...