mandag den 5. september 2011

Træer i haven

Heftigt inspireret af det nyeste nummer af Haven, vil jeg lige vise mine træer også. Vi købte jo huset i 2006 og gik for alvor igang med haven i 2008, og vi har plantet en masse forskellige træer, som gerne skulle give lidt karakter når de bliver større.

Uret rundt: Selvopfostret røn. Står nu i det brændte bed og skal skygge lidt for den grimme bygning..
Paradisæbler Brændkjær og Hyslop på stenhøjen
Prydpære i det hvide bed
Lille bøgetræ, der stod under en masse store træer, som vi desværre måtte fælde, da de havde en ret faretruende hældning.. Nu prøver vi at formklippe det lidt, og det står i "børnehaven". Jeg tror det bliver hyggeligt at lege under. Vi har også ladet nogle store stammer ligge til leg.
Paradisæble Scarlet. Røde blade, lyserøde blomster. Skulle give mørkrøde æbler, men det er nok først næste år.
Paradisæble Red Sentinel står ved drivhuset og skal med tiden give lidt skygge ned over mine planteborde.. de rød/orange æbler passer så fint til de brændte bede i den afdeling.
Ægte kastanje, frøplante fra en onkel, og den har fået godt fat nu. Den startede sine dage i et hegn, og er derfor lidt krum - det synes vi er charmerende. Det bliver jo et kæmpe træ, men der burde være plads til det.

Derudover er der også sat en vandgran, også en frøplante-foræring, der efterhånden er 5 år og har nået 1,5 m. Der er også en Gingko, men den ved ikke helt hvad den vil. Vintrene er vist for hårde ved den. To prydkirsebær er der også.

Så nu venter jeg bare på at de vokser godt op og giver lidt læ og højde til min ellers flade og åbne have.. 

8 kommentarer:

 1. Vi burde alle plante mange flere træer. Ofte får vi desværre fældet mere end vi får plantet igen. Men det lønner sig !!

  SvarSlet
 2. der kommer også flere træer i min have her til foråret EFTER ombygningen på huset ;), men flotte billeder du har taget :)

  SvarSlet
 3. Hej Anette
  Det er et pænt udvalg af træer. Man kan sige, at træer er en varig glæde - og i er jo unge mennesker, der har tiden for sig. Det ser ud til, at i har plads til mange flere træer og det må være dejligt, hvilke muligheder har i ikke?
  Kh Jørn

  SvarSlet
 4. Jeg læste også artiklen i Haven med stor interesse, og skal helt sikkert have flere træer i haven. Både prydtræer og frugttræer.
  Det er et fint udvalg du har fået dig.

  SvarSlet
 5. Sikke en dejlig flok træer, du har fået plantet. Godt gået :-) Vi skal alle plante flere træer. Folk har grinet lidt af mig de sidste år, fordi jeg planter træer alle vegne i min lille have.
  Men bare man vælger de mindre, og kigger lidt på sol og skygge, så kan der faktisk være mange :-)
  Og det er nemlig rigtigt, som Jørn siger, de er varig glæde.
  Jeg har også lige plantet en lille rønne-baby... jeg er lidt spændt på om jeg fortryder det. Men så må jeg jo flytte den eller sætte en anden :-)

  SvarSlet
 6. Træer skal der til.
  Dejligt at læse, at du er en af dem der får plantet træer.

  Jeg holder rigtig meget af træer og buske, og glæder mig vildt til at få mere plads til lige netop den slags planter.
  Træer giver haverne karakter hele året. Der findes så mange med særdeles flot løv. Der er da heller ikke noget så flot som smukke stammer i haven om vinteren.

  SvarSlet
 7. Sikken en masse spændende tiltag - du må da glæde dig helt vildt.

  Tror det er smuttet for dig at jeg har ændret URL - og du ikke har bemærket at der en ny give away igang med et ægte Per Hillo maleri til en værdi af små kr. 3.000,00 - kunne du ikke tænke dig at deltage: http://designlacamara.blogspot.com/2011/09/konkurrence-vind-per-hillo-kunst.html

  Mille

  SvarSlet
 8. ak, men når de så endelig er vokset op og er store og smukke så er der alt for meget skygge.... og hvem kan nænne at fælde dem.
  hilsen fra en godt 30 årig have

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...