mandag den 2. maj 2011

Sanderumgaard og plantemarked

Et kig på Marie-Louises blog Den Frodige Have sent lørdag aften førte til en hurtig beslutning søndag morgen: Vi kørte en tur til Fyn, hvor Sanderumgaard lagde gårdsplads til et fint plantemarked, og med mulighed for at se den romantiske have også.

I mine øjne var plantemarkedet vel besøgt. Der var nogle fine stande, og vi fik da handlet lidt!

Herskabsstalden er lavet om til café. Et kig ind i spejlet viser de gamle spiltove, hvor Thor, Odin og Loke gumlede havre i sig. Nu kan man sidde i båsene og spise en god kage og nyde stemningen.


Pæoneksperten var også på markedet, og vi fik da købt et par stykker. Glæder mig meget til at se "Honey Gold" i min have..

Da vi gik rundt i haven gik det først op for os, at vi da har set Sanderumgaards have-renovering på DR2 i "Historiske Haver". Det var derfor ekstra spændende at se den "live". Kilden, hvorfra dette vandløb udspringer, er 9m dyb.....

En af de mange hytter/lysthuse er Tankedal, hvor der sættes fokus på døden - og derfor at leve, mens man er her! Meget specielt - jeg ved nu ikke, om det er en idé, jeg vil kopiere til min skovhytte..


Haven er meget karakteristisk ved alle vandløbene. Der er vand overalt,og smukke spejlinger.


En dejlig og hyggelig dag på Fyn!

9 kommentarer:

 1. Dejlige billeder - det ser skønt ud! Både plantemarkedet, cafeen og ikke mindst naturen omkring det.

  SvarSlet
 2. Ja, det ser skønt ud :-) Vi skulle også have været med, men havde åbent hus (så du glemte jo at komme at besøge os ;-) )

  SvarSlet
 3. Tak for de rosende ord om Havemarkedet. Og sikke nogle dejlige billeder.

  Vi havde 27 yderste tilfredse udstillere og 1300 glade gæster i Sanderumgaards smukke rammer, og der er bestemt basis for, at markedet skal vokse fremover. Alle udstillere ønsker i øvrigt at komme igen, og vi har fået en del navne på plantefolk, der kan supplere udvalget yderligere.

  Det er allerede blevet aftalt, at der igen er Havemarked på Sanderumgaard første søndag i maj 2012 (Så notér lige det, kære Marlene/Staudefeen).

  SvarSlet
 4. Ja tak - det har jeg allerede noteret, efter du spurgte mig sidst ;-) Dejligt, at markedet gik godt.

  SvarSlet
 5. Ser ud som en dejlig dag ... lækkert sted ;0)

  SvarSlet
 6. Hej Anette,
  Vi er også selv vilde med pigstenene og skal have dem rundt om væksthuset i en bred sti. De bliver lagt i takt med at vi får hentet nogle hos diverse bondemænd. Stenene er lagt i flisesand/grus og fuget med stenmel. Stenmelet bliver faktisk ret hårdt når det får vand, men vi ved endnu ikke hvordan det arter sig med hensyn til ukrudt. Vi håber det bedste!

  Kan godt se jeg burde have kørt til Fyn :)

  SvarSlet
 7. Der kommer meget ukrudt i stenmel (hvis man ikke fornyer det jævnligt). Vi har haft det i flere år i planteskolen, og allerede år 2, var der meget ukrudt i. Vi har netop lagt ral på i stedet.

  SvarSlet
 8. Åh det lyder som en helt fantastisk tur - var selv på et lignende plantemarked ved Hald hovedgård ved Viborg hvor der bestemt også var velbesøgt........skønt når vejret arter sig på sådan en dag :0)

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...