tirsdag den 10. maj 2011

En lille havevandring

Dagens haverundtur starter her i haven under rødbøgen, og det er den "oprindelige" have. Her langs en bøgehæk står rå mængder af spansk skilla. Et rigtig dejligt indslag her i maj!


Vi fortsætter om i staudehaven, den nyanlagte have. Her er det stenhøjen, der står i fuldt flor. Pudefloksene er bare skønne nu. Af en eller anden grund er det den lyseblå, der klarer sig bedst - de andre farver trives ikke, eller er døde... Her oer også plantet et par paradisæbler for at give lidt højde og blåpuder, saxifraga, lavendel, dværgsyren og andet godt er her også. Hvis man synes at skimte en lille mælkebøtte eller en skvalderkål, tager man HEEEELT fejl... hm....

Et andet sted i staudehaven, de blå/pink bede, står pæonerne nu i knop. De har her selskab af Queen of Night og Cimicifuga Ramosa Brunette ( den har vist fået nyt navn, men det kan jeg ikke lige huske) Bagerst en nyplantet bøgehæk, udsat for frost..

Skønne bjergknopurt - hvilken taknemmelig staude - foran Allium. Og den husker jeg ikke navnet på!

Et vue ud over køkkenhaven. Næææh hvor det blomstrer! Det er ikke lige til at se det her, men der står 11 forskellige frugttræer. Ret nyplantede. Og så er der vel en 10 højbede efterhånden - ikke nær nok, men man kan jo ikke nå det hele... hvert år kommer et par nye højbede til. Jorden er nemlig ikke god herude, den er fyldt med byggeaffald. Og så er det nemmere at styre højbede! Det ligger lige ud til vejen, og vi har planer om at plante noget blomstrende hæk med et par opstammede træer imellem, for når der ligger sne, hænder det ganske ofte, at en vildfaren traktor med sneplov kører herind og deponerer sne!

Skønne æbleblomster. Der er kartofler i højbedet bagved.

Lige et hurtigt smut ind under bøgen igen - akelejerne er igang!

Og her ser I så, hvad tiden går med - vores terrasseprojekt i to etager!

6 kommentarer:

 1. Fedt fedt terrasseprojekt... og så pyt med en lille mælkebøtte i de smukke bede. Den er nok væk til vinter.
  Kh Lone

  SvarSlet
 2. Tak for haveturen, og jeg synes iøvrigt, at de gule blomster mellem højbedene er meget smukke, vi kan næsten ikke være bekendt at være onde ved dem :)

  SvarSlet
 3. Det er en stor have du har. Sikke meget der er at passe. Det bliver en fin terrasse du får.

  SvarSlet
 4. Tak for rundturen, det ser dejligt ud! Jeg holder jo meget af synet af mælkebøtteblomster i flok så synet over din urtehave er smukt synes jeg, det bliver fint når frugttræerne vokser til og det er ret praktiskt med så høje højbede, synes jeg.

  SvarSlet
 5. Tak for have rundturen, glæder mig til at følge terrasseprojektet, det ser spændende ud.

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...