torsdag den 26. maj 2011

Lidt om buket-binderi

Kender I de dage, hvor man ikke gider noget, og humøret er lidt til den sorte side? Der er kun et at gøre - kom ud!!! Det hjælper altid her. Jeg savner mit arbejde, ikke stedet som sådan, men faget. MÅTTE lige binde en buket. I kan følge med her:

Først en god rundtur i haven for at se på mulighederne. Derefter en beslutning om farver og stil. Jeg lægger altid blomsterne op i ens bunker, så jeg kan overskue hvad jeg har at gøre med. Så skal buketten bindes - jeg vil ikke begynde at forklare binderi-teknikkn, men blomsterne skal til denne buket fordeles jævnt. Start med de blomster, der skal være i midten, og læg de andre på rundt om. Sørg for at midten er lidt højere, og hav gerne nogle blødere/hængende blomster til kanterne, det giver buketten et romantisk og fyldigt udtryk. Jeg brugte bl.a. nepeta til dette.

Bindingspunktet - der hvor stilkene krydser - skal være helt fri for blade, og der må ikke være blade under. De rådner nemlig hurtigt i vandet, og buketten lever kortere!

Færdigt arbejde ;-) Farvevalget er meget bevidst holdt i grå/grønne og blå/lilla toner.

Grå og blå/lilla gør noget godt for hinanden.

19 kommentarer:

 1. Sikke en skøn buket og så farveafstemt.
  Jeg holder også rigtig meget af at binde buketter, og selvom det er flot med buketter tone i tone elsker jeg simpelthen også at blande alle farver (minus gul - undskyld) fra haven til én stor flot "rodebunke". Jeg glæder mig til den tid kommer. Der er desværre ikke så meget der er sprunget ud i min have endnu - men det kommer ved jeg.

  SvarSlet
 2. Hvor er det en smuk buket - dejlige farver.
  Jeg glæder mig til at mine roser kommer i blomst, så jeg igen kan lave små dekorationer.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 3. En smuk buket. Jeg er vild med farve-sammensætningen :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en vidunderlig buket!
  Jeg synes det er fantastisk at du kan binde så flot og afstemt en buket af ting som blomstrer samtidig.
  Jeg elsker også buketter fra blomsterhandleren. Men nogle gange føles det bare forkert, at få en buket med f.eks. gerbera i januar.
  Din buket er ikke kun smuk og afstemt, men også dejligt naturlig :-)

  SvarSlet
 5. Kære Tante,

  sikke en vidunderlig buket:o)En buket lige efter mit hjerte. Åh, hvilken rigdom det er, at kunne gå ud og plukke til en buket i haven. Og som du siger, så er det den bedste terapiform der findes. Børn får pustet på såret, når det gør ondt. Vi blomsterelskere plukker en buket!:o)

  Mange blomstrende hilsner

  SvarSlet
 6. Med sådan en skøn buket i hånden kan man da kun blive glad i låget igen :-)

  SvarSlet
 7. Jeg kan kun sige waou! det er skønt at gå ud i haven og plukke sine egne blomster til buketter, det er altså noget andet. Anne Gine

  SvarSlet
 8. Nauhh hvor er den smuk, den rene terapy;)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 9. Tak for mini-kursus og flotte billeder. Det er en dejlig buket - hvilken rigdom at kunne hente materialer til buketter i egen have.

  Ulla

  SvarSlet
 10. Hooold da op en super skøn buket :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er det er skøn buket og ved du hvad - idag skal det være, jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har tænkt tanken, men jeg skal ud i haven og plukke til en lige så dejlig buket. Tusind tak for inspirationen og den fine forklaring. Ha en dejlig dag:))

  SvarSlet
 12. Mange tak for jeres søde ord! Ja det er skønt at kunne hente det hele i haven. Da jeg gik turen rundt, syntes jeg ikke lige der var så meget at tage af... men før man får set sig om, er der jo rigeligt! Uundværligt. Jeg satser virkelig på at få gang i min egen butik. Helst igår!

  SvarSlet
 13. Hvor er det en smuk buket :o)
  Jeg elsker at tage blomster ind fra haven hele den lange sommer, men at binde en rigtig buket har jeg vist aldrig forstået. Men nu vil jeg læse dit indlæg igen, og hvem ved... måske noget hænger ved!

  SvarSlet
 14. Åhreee Tante. Vil du ikke nok være sød at lave flere af den slags indlæg - pleace??

  Måske et lille kursus i blomsterbinderi med ugens planter....jeg melde mig som elev.

  Jeg elsker at plukke blomster, men har ikke teknikken til at få en buket til at se så smuk ud som din.

  SvarSlet
 15. Superflot buket :-) Smukke blomster og farver, og så kan jeg godt lide, at den er løst bundet. Er ved at være lidt rigeligt træt af rokokkobuketter ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 16. Hvor er du god og hvor ser dog let ud :S

  SvarSlet
 17. Hej Tulle
  Det var da den SMUKKEST buket jeg længe har set!! Jeg vil rigtig gerne handle i din butik ;-) Kærligst Fru Krull

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...