torsdag den 31. marts 2011

Tilbage til det, det handler om!

Nemlig haven og dens skønheder. Var lige et smut i KIWI forleden, ikke et sted jeg plejer at handle, men jeg var lækkersulten... og nåede da slet ikke inden for døren, før jeg blev helt overvældet! Billige Dahlia i et ret bredt udvalg. Alle supermarkeder har vel efterhånden nogle, men her var der altså nogle varianter, jeg bare MÅTTE eje:
De fleste har jeg haft før, og favoritten og en klar genganger hvert år er Arabian Night, der er en stor dekorativ med meget mørk, næsten sort farve.
En nyhed i min have bliver halskravedahliaen Esther, den er orange.

Hvordan vinteropbevarer I dahlia? Vores går til hvert år... vi har prøvet en del forskellige steder, senest i en lukket garage, godt pakket i flamingokasser med halm om, men aligevel er de rådne alle sammen... øv, vi havde lige fået en stor portion fra en gammel have. Kan de overvintre indendørs i et køligt værelse? For der er åbenbart ikke frostfrit udendørs i nogle af vores bygninger.


10 kommentarer:

 1. Tillykke med dagens kup, det kan man da kun blive glad af :o)

  Sidste vinter var første gang jeg prøvede at opbevare med succes. Har "lejet" 2 hylder i en venindes kælder. Denne vinter har hun også opbevaret, og nu fyldte de jo lidt mere!! I næste uge skal jeg ud og se til dem og håber alle har det godt. De er blot tørret og lagt i flamingokasser med et lagen over.

  Den store fordel ved at opbevare er jo klart at vi får langt større planter ud af det, og kan begynde at dele dem. Så begynder det jo at være rigtig sjovt og al bøvlet værd.

  Ha' en dejlig dag. :o)

  SvarSlet
 2. Som du måske har læst på min blog er alle mine overvintrende dahliaer fuldstændig rådne og det er min nabos også. Vi plejer godt at kunne få dem til at overvintre, så vi spekulerer på om der kan have været en svamp i knoldene, da de blev lagt i kasser. Min nabo har et garanteret frostfrit skur, så det er ikke der problemet ligger!

  Jeg har lige fået en STOR pakke i dag med dahliaer, så nu skal der forspires :)

  SvarSlet
 3. Jeg kan heller ikke det med at opbevare dem om vinteren. Jeg har ikke noget sted, så jeg køber nye hvert år. Jeg køber hos Netto/Bilka og Isabella Smith. De sidste er lidt dyrere, men kvaliteten er bedre og man kan få nogle mere specielle slags.

  SvarSlet
 4. Jeg har i dag forgrebet mig på samme blomsterknolde omend nok i en anden KIWI.

  Glædelig torsdag.
  Kirsten

  SvarSlet
 5. Ja der er billige Dahlia i mange supermarkeder, men jeg synes godt nok du har fået fat i nogle af de dejlige - Arabian Night er også en af mine favoritter og jeg har købt et par + et par har overvintret i min lune kælder, jeg tror såmænd at det er vigtigst at de er godt tørre når de opbevares lunt eller køligt!

  SvarSlet
 6. Jeg skal prøve dahlia for første gang i mit liv, har altid syntes at de var lige lovlig meget for meget. Men blog-billeder har givet mig lyst til at prøve. Jeg vil prøve at ha' dem i en potte - og selvfølgelig købte jeg Arabian Night i vort havecenter..... åbenbart en klassiker :-)

  SvarSlet
 7. Hej Anette,
  Grunden til at jeg ville mure bassinet op i leca-blokke er at vi har nogle i overskud fra væksthuset, og de skal jo gerne bruges. Den anvisning jeg har fået her via bloggen siger også at man skal bruge funda-blokke og en masse stål til at styrke med. Når muren er færdigpudset skal den behandles 2 gange indeni med noget der hedder Supervandex.
  Jeg vil gerne sende dig en kopi af brugsanvisningen, hvis du vil have det!

  SvarSlet
 8. Lækker lækker :) Kan heller ikke undvære Dahlia.Jeg har efterhånden for mange for jeg falder for nogle nye hvert år, selv om jeg sagt til mig at der ikke er plads til flere. Hahaha.
  Dine indkøb ser helt skønne ud. God fornøjelse :)

  SvarSlet
 9. Hej, hvor skønt. Dahliaer er måske for nogle "for meget", men i sensommeren er de jo et velkomment farveindslag i haven og til at tage buketter ind af.

  Vi øger også vores bestand hvert år, og opbevarer dem i en flamingokasse med savsmuld i på et frostfrit sted i en lagerhal.

  God fornøjelse :)

  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 10. hej Tante tulle..sikke dog en dejlig handel..ja man kan gøre rigtige mange gode køb rundt omkring, og rigtig mange discount butikker lokker med masser af tilbud som jeg rigtig gerne benytter mig af .og ja så gør det jo ikke det store at de går til..Efter endt sæson har jeg oftest taget mine og lagt dem ved oliefyret ,så har de tørret ind rimlig hurtig,og opbevaret dem i åbne kasser frostfrit..det er dog ikke altid jeg når at få mine gravet op inden frosten kommer, har faktisk oplevet at en af dahliaerne klarede den til næste sæson og spirrede da vejret blev godt igen, men den stod også pænt beskyttet helt op til huset..hej og god lørdag..Diana

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...