tirsdag den 4. januar 2011

Orkideerne går amok!

Så er der igen blomster i orkideerne. Jeg har det med at samle på dem, har et koldt gæsteværelse, hvor de står og hviler når de ikke gider mere. Jeg har engang hørt nogle omtale andres vindueskarme som "Orkide´-kirkegårde" - hvilken forfærdelig tanke! Vist er de ikke pæne efter blomstring, men så har de altså fortjent en chance til - ihvertfald hos mig!

 Og de kan li´det, kan de.... jeg glemmer dem på det groveste, stiller dem koldt, vander vel en gang hver 2. uge.... og pludselig kan jeg tage en god favnfuld med ned i stuerne til afløsning for de afblomstrede. Der er derfor næsten altid blomstrende orkideer hos  mig!
Men noget, jeg synes er rigtig skægt, er den mørke med de hvide blomsterstande, "juvelorkideen". Har lige glemt det latinske navn - kan godt mærke jeg har haft fri længe... Nå men den overrasker mig altså. Har 3 eksemplarer, alle købt sidste år, forskellige steder og tidspunkter. De står 3 forskellige steder i huset og har fået forskellig pasning, lys og står i forskellige slags potter. Men de blomsterer samtidig! Det er da mærkeligt... indkodet fra naturen?

6 kommentarer:

 1. Dejlig at se een der er lige så glad for orkideer som jeg er. Her har de også blomstret lige siden efteråret. Juvel orkideen har jeg så tit tænkt på at anskaffe mig, men har fået fortalt, at den kan være besværlig. Det kan jeg jo se den ikke er. Er det forstået rigtigt at du behandler den på samme måde som phalaenopsis?

  orkidé hilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 2. Imponerende at du kan få dem til at blomstre igen og igen, mine ender som regel med at blive smidt ud efter at ha' stået i en krog som åbenbart ikke gør noget positivt for dem - men det handler vel om at ha' den helt rigtige krog!! Smukke er de! :o)

  SvarSlet
 3. Så smukke de er dine orkideer. Jeg beholder også mine orkideer når de er afblomstret, og efter en kølig hvileperiode plejer de at blomstre igen.
  Annette

  SvarSlet
 4. Vi er også heldige at have blomstende orkideer året rundt. Jeg har vel en 6-7 stykker, de er sat væk når de ikke blomstrer, og kommer frem når jeg kan se, at der er et skud på vej. Jeg 'drukner' dem når bladene begynder at se tørre ud - hele potten under vand i ½ time. Der kan gå halve år imellem, at de 2 jeg har på badeværelset, bliver vandet. Det må skyldes luftfugtigheden i rummet? Og en orkide jeg fik i fødselsdagsgave forrige år, blomstrede næsten 3/4 år!! Friske, hvide blomster... Det er en fantastisk plante.

  SvarSlet
 5. Madam Bæk - Hm, de er nemlig blevet behandlet meget forskelligt, de tre. Den ene i lerpotte og derfor meget tør, da jeg glemmer at vande og den står i vaskerummet, der er varmt. En i glaspotte i et køligt rum, og vand hver 14.dag. En i vindueskarmen i stuen over en radiator og i urtepotteskjuler... den har fået rigeligt vand. Så ingen entydig forklaring..

  SvarSlet
 6. Hejsa, jeg har også en mængde hvide og nogle få lilla orkideer som næsten konstant er i blomst. De står i fuld lys i nogle store glas urtepotte skjulere. Vand får de om søndagen, når jeg sætter dem i "fodbad" i vasken i bryggerset en times tid. Ofte er næste gren på vej når de aktuelle blomster er ved at være på retur.
  Måske kan I andre bruge denne fremgangsmetode? Det er jo vigtigt at rødderne får lys.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...