lørdag den 14. april 2012

Gode tilbud!

Det vrimler jo med gode tilbud, der kan friste en svag havesjæl som mig.... alle vegne er der frugtbuske, rhododendron, klematis og andet godt.. Og det virker. Jeg lod mig friste!

Selv stolene var på tilbud.. 2. sortering, men til 50kr pr stk, haps, og de skal da op på den nye 1.sals terrasse. Rhododendron til 25 og 50 kr, bærbuske til 15 og 25 kr, klematis til 40kr... og bemærk havenissen, ridende på en frø... en indflyttergave til min mormor, som HADER havenisser - og som derfor må finde sig i at få en af og til!! ;-)
Kuppene er gjort i Kvickly, Rema 1000 og Jysk.

Herlig stedmoder, som skifter farve med alderen.

Trængsel i drivskuret. Alt det, der var sået indendørs, har vi flyttet ud, for vist spirede det fint, men så gik det helt i stå. Det har nok alligevel været for mørkt inde, trods de fik husets lyseste rum - og koldeste! Efter få dage herude sker der igen noget.


Min hurtige udvidelse med plastoverdækket plantebord fungerer også super godt - dog har bordet kapituleret.... Det skal bare liiige vente med at kollapse helt til planterne kan prikles! 

Narcis Minnow lagde jeg i efteråret, og sikke en lille skønhed. Den står selvfølgelig i det hvide/sart gule bed.

Du lille anemone.... dog ikke den "rigtige" blå . - den vil jeg iøvrigt meget gerne have fingre i, så hvis du kender et godt sted, hvor man måske kunne låne et par stykker...

En påskeklokke med tydelige lyse bladnerver og små nikkende blomster. Så sød!

Japansk kirsebær på vej i blomst - andre steder har jeg set dem længere fremme, men vores står også meget udsat. Den lyserøde blomstrer først, og om et par uger begynder den hvide.

Nøøøj, kan næsten ikke vente... lige om lidt går det løs, og vi skal nyde resultatet af 500 tulipanløg lagt i vores nye rosenpergola. De syner ikke af meget - 500 mere kunne jeg nok godt klemme ned ;-)

Wow. En ternet skønhed.

Håber I alle nyder vejret og weekenden derude - her i det sydlige er det pragtfuldt!

27 kommentarer:

 1. Skønne billeder af forår og solskin du deler med os, her i det vestjyske har det regnet, men nu lysner det ;o)
  Jeg er da bare helt vild med dine narcis Minnow, de vil da også bare passe så godt her hos mig. fortsat god weekend ;o)

  SvarSlet
 2. Hold op hvor du praler med dine indkøb og du har da slet ikke været heldig vel ;D

  jeg sidder her og er blevet helt grøn... ja og er slet slet ikke misundelig ikke spor... næ nej ;)

  Jeg ville heller ikke kunne stå for så lækre tilbud og så de fede stole - pyt med hvilken sortering de er bare de kan siddes i uden man ender på gulvet så er det godt og når de får patina bliver de rigtig flotte...

  Så ved jeg godt hvad du skal lave i weekenden... som om det ik' var givet på forhånd at du skulle i haven... Dejlige billeder og sikke flittig du har været med såningen bliver spændende at se det hele folde sig ud i fuldt flor... god weekend til dig Anette og god arbejdslyst :)

  SvarSlet
 3. Jeg syntes da godt nok også du har handlet med arme og ben, - stolene er da lige dem der burde bo hos mig. Når man som dig har en stor have, må det også være ekstra svært at gå forbi alle de gode havetilbud der er i øjeblikket, det er jo ligesom at sende den 3 årige forbi slikhylderne!!
  Iøvrigt nogle skønne forårsbilleder du har taget, flot med alle dine tulipaner, påskeklokkerne og den skønne vibeæg. Min japansk kirsebær er slet ikke så langt som din, men knopperne er dog bristefærdige. Så handler det bare om at undgå frostvejr og storm!!
  Ha' en fortsat dejlig lørdag i haven :o)

  SvarSlet
 4. Jeg fik også billige klematis i Rema....kan se det er de samme ;)
  Mon ikke der kommer fut i spirende after de er flyttet???
  Go´dag til dig :)

  SvarSlet
 5. Hej. Sikke nogle gode kups, du har gjort. Det ser jo helt fantastisk ud og så til de priser!!! Tak for kigget på alle de flotte billeder fra haven. Det ser rigtig godt ud.

  SvarSlet
 6. sikke nogle lækre indkøb ;0)

  SvarSlet
 7. Skønt indlæg :-)

  Det er nogle skønne ting til lige så skønne priser du har fået fingrene i :-))

  Jeg kunne godt tænke mig at se lidt mere om, hvordan du har lavet dit plastoverdækkede bord. Jeg har nemlig selv tænkt på, at lave et midlertidigt plastoverdækket sted/drivhus næste forår, hvis ikke jeg har fået råd til et rigtigt drivhus inden.

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Vivi. Det er et gammelt havebord, som først er bygget om til plantebord ved at skrue brædder på siderne som forhøjning. i bunden er lagt presenning men skåret et par huller hist og her, så vandet kan løbe fra. Derefter er der lagt malerfilt fra jem og fix.. det fungerer fint som fiberdug, og er en hel del billigere! Så har jeg skruet nogle lægter på som "kasse" over bordet, beklædt sider og tag med dampspærrefolie. Dog har jeg senere hørt, at det ikke er uv-bestandigt, så det var en kortsigtet løsning.. til sidst har jeg sat forsiden på, hæftet den i toppen af rammen og i bunden er der sat en stump lægte fast i plasic´en for at tynge ned. Så kan jeg løfte forsiden op, når der skal vandes eller luftes ud, og mine frølinge står fint beskyttet!
   Der er ikke nærbilleder... for jeg er ikke tømrer, og det er ret hurtigt lavet, og ser ud derefter ;-) Men det virker!

   Slet
  2. Tak for svaret.
   Det vigtigste er at tingene fungerer :-))Billeder eller ej, din forklaring var meget detaljeret og let at forstå :-)

   Slet
 8. Jeg elsker også at købe planter. Og når man kan gøre nogle gode kup, som du har gjort, er man næsten i himmerige :)

  Hvor ser dit drivhus lækkert ud. Du har vældig gang i såbakkerne med alle sommerdrømmene. Jeg har først forkultiveret forleden, så det varer lige lidt tid, inden mine såbakker bliver grønne.

  SvarSlet
 9. Ohhh wauo - ser da for nice ud ! :-)

  SvarSlet
 10. Oj fine ting, så bliver man lige lidt misundelig. Sådanne tilbud findes ikke på Samsø :o)
  Jeg satte også vibeæg i efteråret, de er slet ikke kommet op :o(
  En påskeklokke nøjagtig magen til den du viser, købte jeg sidste år i Bilka, den døde desværre også.
  Er det en japansk kirsebær, du viser? Det ligner blodblomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en japansk kirsebær Ruby - med forbehold, for den er bare købt i Kiwi engang. Men den har grønne blade senere, så tror ikke det er blodblomme.. de er så fine. Jeg er også spændt på påskeklokken, men den har altså fået frost, og overlevet, så nu ser vi næste vinter...

   Slet
 11. Wow, for nogle gode tilbud. Jeg kan sørme godt forstå at du gik shop-amok :-)
  Jeg er også begyndt at rykke mine frølinger udenfor nu, altså i drivhuset. Jeg tror helst de vil være derude hvor det minder mest om natur. Mine går også lidt i stå, hvis de står for længe herinde.
  Og hvor er dine Minnow også skønne. Jeg lagde dem også i efteråret, og året før. Men ingen af dem er sprunget ud endnu, så med dem er du langt foran.

  SvarSlet
 12. Det er bare herligt at shoppe løs og så alligevel slet ikke at have brugt en hel formue, og skønne ting fik du med hjem. Alle dine dejlige forårsbilleder er bare guf at se på - den lille Minnow er SMUK.

  Ha-ha, jeg kan godt huske dit tidligere indlæg hvor du skrev om de mange løg i pergolaen og hvor vi allesammen var ved at dåne af det store antal. Nu glæder vi os meget til at se alle skønhederne i blomst og lur mig om ikke vil vil støtte dig i at der skal (mindst) 500 mere i til efteråret :)

  God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nemlig, jeg troede jo også jeg var gået amok, og i sådan mængde, at jeg bare kunne klippe løs til vaserne... meeen, det tror jeg ikke jeg nænner! Der er kun en løsning - afsted igen til efteråret og købe MANGE flere ;-)

   Slet
 13. Så meget forår der er hos dig :O)

  De stole havde jeg nu også hapset hvis det mig. De er ret solide, og kan holde til en del :O)

  SvarSlet
 14. Wow hvor nogle lækre indkøb, ikke dårligt, det er altid svært at gå forbi et godt tilbud. Skønne billeder, jeg glæder mig MEGET til at se billeder når dine tulipaner springer ud.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 15. Dejlige indkøb. Kup med nedsat pris er nu de bedste!
  Dejligt drivhus du har. God ide med Plantebords-drivhus. Håber det holder. Vinden ville forlængst have fået bugt med det her hos mig.....
  God søndag! ;O)

  SvarSlet
 16. Dejlige ting du har købt, ja på denne årstid hvor alle butikkerne bugne rmed have ting og planter, er det umuligt ikke at blive fristet.
  Skønne forårsbilleder - dit japanske kirsebærtræ er længere fremme end mit.

  SvarSlet
 17. 500 tulipaner - er du tosset, jeg ved ikke hvor jeg skal finde plads til de 20 løg jeg skal have flyttet fra min murerspand til haven....nå, jeg trøster mig, jo større have jo mere ukrudt.... og at luge.... det er ikke det bedste jeg ved. Sikke nogen kup du har gjort, især stole gjorde indtryk......... gad dog vide, om jeg alligevel ikke kan finde et sted til et par lysegule narcisser som dine... :-)

  SvarSlet
 18. Jamen du godeste, hvor du giver den gas! Hvis jeg havde en have på din størrelse, ville jeg også have problemer med at gå forbi SÅ gode tilbud. I jyder kan sagtens med alle de lavpris steder, I har :0)

  Kan så berette, at dine tulipaner er MEGET længere fremme end hos mig. Jeg fatter ikke helt, men jeg er bagud. Ikke at det i sig selv er en mærkelig nyhed, men når jeg kigger på blogbilleder de forskellige steder, forstår jeg ikke, for jeg bor ikke langt fra havet, og det skulle jo lune. Nå, ikke her.

  Jeg lagde også en del vibeæg i efteråret, men kan desværre ikke få øje på en eneste. Hr. Dalby siger, at mus (som jeg ved har været på spil i mine krukker) godt kan lide vibeæg. Men nu ved jeg ikke, om han driller, eller det er sandt :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skrev jeg virkeligt, at mus kunne lide vibeæg! Jeg mener naturligvis løgene :0)

   Slet
  2. Vi har også masser af mus herude på bøh-landet, men 7-9-13, de har åbenbart ikke sniffet sig frem til mine vibeæg! Iøvrigt ser jeg også blomstrende tulipaner over alt, og tænker, at mine da er bagefter... men det er jo selvfølgelig an på sorten. Jeg har lagt forskellige slags, med forskellige blomstringstidspunkter. De helt tidlige har jeg ingen af. Endnu ;-)

   Slet
 19. Det ser godt ud, jeg har også været i REMA mange gange, det er godt nok billigt. Man kan aldrig købe for meget, er min motto...

  Maria

  http://deneksperimenterendehave.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. He he, nej nemlig ;-) Vi finder nok en plads!!

   Slet
 20. Skønne, skønne forårsbilleder :-) og tillykke med købene. Specielt Rema1000 har mange gode buske, synes jeg.

  Lækkert med de mange tulipaner - dem kan man aldrig få for mange af - siger jeg, der næsten ikke har nogle (fordi jeg altid graver i bedene) ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tid til at sende mig en hilsen - det luner så dejligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...