onsdag den 30. juni 2010

Sommerkrans

Når man nu tuller rundt og småkeder sig.....
Kan man lige så godt gå på jagt i grøftekanterne! Det kom der denne sommerkrans ud af.


Kransen er bundet på en ståltrådsbøjle beviklet med floratape. Materialerne er tidsler, rød kløver, efeu, friske og tørrede ellekogler, lærkekogler, lidt skabiosa og enkelte aks af byg. Til sidst pyntet med et fint blondebånd.

torsdag den 24. juni 2010

tirsdag den 22. juni 2010

I det orange/gule hjørne!

Det kan jo ikke alt sammen være blå/lilla/pink/lyserød!!!! Herover tror jeg det er en martagon-lilje? Den er ihvertfald fin med sine turbaner!
Og her en høgeurt - den spreder sig nogenlunde lige så villigt som mælkebøtte, men den er nu et fint farve-indslag. Humlebierne kan også godt lide den!!!


Lidt kaos her.... Puha, et større luge-arbejde er foran mig. Men det er da meget "frodigt" at se på... :-)


Raketterne står på spring! De er lidt "frække" synes jeg.... gæt hvorfor...


Det var slet ikke meningen, at svigermor ville have foræret mig denne daglilje! En helt og aldeles dejlig smutter, synes jeg. Hun har desværre ikke glemt den, så jeg må hellere dele den til efteråret!
Det er meningen, at alle de gul/orange/røde blomster får en haveafdeling for sig selv, men den er under opbygning, så lige nu står de, hvor der var plads. Men jeg kan nu godt lide at holde styr på farverne. Er også ved at samle mig en del til det hvid/gule/lime bed.. Åh, alle de projekter!!! Men det er nu så hyggeligt at gå og nusse med.





mandag den 14. juni 2010

En tur i byen

Lørdag var vi inviteret til fødselsdag. Og, hurra, fødselaren havde ønsket sig billeder malet af mig! Dem får I ikke at se :-) men hun blev rigtig glad for dem. Jeg synes, at sådan en personlig gave skal pakkes fint ind. Og når jeg nu har mulighed for at binde en sød buket også, kan det lige så godt passe sammen!
Så er det også sjovere at give gaven. Det handler vel om at opbygge en spændt forventning...

lørdag den 12. juni 2010

En glædelig overraskelse...

For et par måneder siden fik jeg en stor portion iris (og andet). Jeg troede, de var blå! Men sådan kan man blive så glædeligt overrasket, se bare denne sart gule skønhed. Jeg er efterhånden ved at have samlet mig en del sart gult / hvidt/ lime.... Det skal have et bed for sig selv, når den del af haven er færdig. Vi tager det lidt i bidder.
Men nu jeg var ude med kameraet, skulle et par andre sager også foreviges.. Herunder geranium og centaurea..
Og så lige et nærportræt af en af de skønne akelejer! De er så romantiske.








onsdag den 9. juni 2010

Små, lette akeleje-skyer..

I starten var jeg lidt skuffet over at de selvsåede akelejer alle blev sådan sart-rosa-hvide. Men nu, hvor de alle blomstrer, synes jeg de er skønne. Små, lette akelejeskyer lyser op nede i et ellers skyggefuldt bed, der faktisk har godt af det lyse indslag..

mandag den 7. juni 2010

Klematis

Wauw. Se lige denne klematis. Det er en Montana "Rubens" med skøn vanilleduft!!! Der er nogle, der siger , at den ikke er fuldt hårdfør. Det ved dette eksemplar ikke!!!! Den er noget af det mest livskraftige, jeg har set. Den står desværre ikke i min have.. men kan beundre den hos min mor, op ad træværket på hendes overdækkede terrasse. Mums mums.

Den bliver snart klippet i bund, for selvsamme træværk trænger til renovering.. men det har klematisen prøvet før. Det er en ægte overlever!

onsdag den 2. juni 2010

Akeleje-sæsonen er igang!

Akelejen er u-undværlig i en have, synes jeg.

Den giver et let og uhøjtideligt indtryk.
Der findes mange smukke sorter...

Og hvis de får lov at sætte frø, vil de krydse sig indbyrdes. De tre viste akelejer har fået lov at "parre" sig. Resultatet ser ud til at blive meget sart rosa med hvide fyldte blomster... Dem vender jeg tilbage til når de er længere fremme!



tirsdag den 1. juni 2010

Akvarelmaling!

Nu har jeg så forsøgt mig med akvarelmaling... Det har jeg ikke prøvet før.



Men nu har jeg blod på tanden -skal i haven og finde egnede blomstermotiver og så eksperimentere videre!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...