onsdag den 28. marts 2012

Åh ja. forår..

Martsviolerne i fuld sving. De står og hygger sig blandt små gule påskeliljer, og det ser så godt ud - foto kommer, næste gang vejret arter sig! Lige nu stormer det en halv pelikan, og der er sandflugt - ikke sjovt at være ude.

Sidste års indkøb, en hvid aconitum er på vej op. Jeg tog frø i efteråret, og de blev sået for nogle uger siden - de er alle spiret, så der bliver en god portion!

Nååårh... en sød farve. Den anden blomst er en Arabis - vist nok noget iberis-agtigt noget, den var vældig fin. Stenbedsplante, tror jeg.

Hvem kan stå for de ternede vibeæg.. ikke jeg. Skønheder!

Bortset fra det - jeg har fået ny mailadresse, og skal have ændret den i google-systemet. men jeg kan ikke finde ud af at ændre den primære e-mail, kun tilføje en ekstra - så jeg logger jo ind med den gamle, som ikke eksisterer længere. Er der nogle kloge hoveder derude, der ved hvordan jeg gør det?

fredag den 23. marts 2012

Helt og aldeles pragtfuldt

Stæren er også vældig fornøjet over det skønne vejr. Den var så flink at posere lidt for mit kamera.

Vi har stærekasser sat op overalt, for stæren er virkelig god til at snuppe larver og biller i græsplænen. Vi døjer meget med gåsebillelarver her på vores sandjord, så vi må ty til biologisk bekæmpelse. Jeg har ikke lige tal på hvor mange redekasser vi har, nok omkring 10-15 stykker, men det er ihvetfald ikke nok, for stærene bygger også alle mulige andre steder, og under vores tag!


Krukket forår

Efterårssåningen af Delphinium Pacific Giants var en succes, og de er netop pottet op.

Kugleprimula på spring!

Og lidt mere krukkeri, en skøn-herlig flæset stedmoder i blå/gule farver, den var da bare nuttet, og tiggede mig om at komme med hjem!

tirsdag den 20. marts 2012

Stæren er flyttet ind


Billedet er taget gennem vinduet, men man kan da se de aktive stære patruljere græsplænen for gode sager. De er velkomne, og netop nu er Hr. Tulle i fuld sving med opsætning af ekstra redekasser.

Tilbage er så kun at ønske, at muldvarpene gad flytte ud på marken!

torsdag den 15. marts 2012

Mere forår

Jeg bliver aldrig træt af krokus...
og i bedet bag bøgen vrimler det med dem. De står også spredt rundt omkring i græsplænen.


Hvert forår nyder vi det skønne syn.  

mandag den 12. marts 2012

Veloverstået Blomsterdag

Det var godt nok en lang dag for mig igår. Halvsløj og træt op kl. 05.30 og afsted til Lalandia, hvor vi afholdt Afdelingsmesterskab i moderne blomsterkunst. Kl. 8.30 gik vi igang med første opgave, Forårsfornemmelser, hvor vi fik udleveret en stor glasskål.

Vi var heldige denne gang at have rigeligt med flotte varer - jeg havde dog allerede hjemmefra besluttet mig for at holde det enkelt, da netop begrænsningens kunst falder mig ret svær!! Så jeg holdt mit arrangement helt i lime/blå.

Opgave 2 var en hovedbeklædning til Eliza Doolittle, der skulle til hestevæddeløb på Royal Ascot. Igen var mit mål at holde det enkelt, så jeg er tilfreds med resultatet, men kan også godt se fejlene. Rosen er syet, dvs. 6 roser skilt ad og samlet igen et kronblad af gangen!!

Vinderen hos seniorerne, ( de udlærte ) blev denne kreation. Hun vandt også prisen for mest innovative løsning. Kirstine fra Iris i Fredericia, som har lavet den, er en del af det landshold, der blev nordiske mestre sidste år, og hun er virkelig dygtig. 3 ud af 4 landsholdsdeltagere stillede op i vores afdeling igår - så jeg havde skam ikke de store forventninger til medaljer, for niveauet er meget højt.

Hos juniorerne - eleverne - blev denne nr. 2, men jeg synes altså den er flot og kreativ. Skaberen er Søren fra Munch og Levison i Kolding.

Publikum valgte denne hat til favorit. Den er lavet af Marie Gabenfeldt fra Fleurie, Kolding.

Min placering? Sådan lunt i svinget, lidt over midten, og jeg er godt tilfreds. Det er femte gang, jeg deltager, og det er min bedste placering. 2 gange har jeg vundet publikumsprisen selvom dommerkaraktererne har ligget lidt lavt. Sådan ser vi så forskelligt på det.

Kl. 18.30 var jeg hjemme, og nu hel-sløj, så jeg glæder mig over at have en hel uges ferie!

onsdag den 7. marts 2012

Blomstermesterskab på søndag

På søndag afholder Danske Blomsterhandlere - Sydøstjysk afdeling - afdelingsmesterskab i moderne blomsterkunst. Det foregår i Lalandia, Billund.
Publikum er velkomne fra 10-16.30 - og det er gratis at kigge.

Jeg stiller op i senior-rækken. Det er 5. gang, jeg deltager i afdelingsmesterskaber.

Det er altid meget lærerigt at være med, og opgaverne er meget anderledes end dem, vi står med til daglig.

For eksempel har vi allerede fået at vide hvad opgave nr. 2 går ud på : Vi skal lave en hovedbeklædning til Eliza Doolittle, der skal til væddeløb på Royal Ascot - I ved, det med de sjove hatte.
Vi ved ikke, hvilke materialer, vi får udleveret, så det bliver en spændende udfordring. Opgave 1 bliver først afsløret for os om morgenen.

Jeg glæder mig - det plejer at være rigtig sjovt og lærerigt.

- Nå ja, og alle billederne i dette indlæg er lidt af de ting, jeg har lavet i butikken i ugens løb.

lørdag den 3. marts 2012

Helt ned på maven

For at få de bedste billeder af vintergækker og krokus:


Det myldrer frem med krokus nu. Jeg elsker denne tid !!

Og jeg måtte overgive mig og købe et par hornvioler... Ja ja, jeg ved godt de lover frost og truer med vinter, men jeg vil altså have forår! Nu ! Og lidt frost kan de godt klare..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...