søndag den 31. oktober 2010

Live and learn....

Nu har jeg beundret andres blogge, hvor der er lavet sådanne fine collager. Med hjælp fra Lisbeth fra Countryliv  fik jeg at vide, at de er lavet i Picasa, et gratis program fra Google. Således oplyst gik jeg i krig med at lege med collager!



Igår fik jeg også lige tid til at lave et par kranse. De er beregnet både til dørpynt og kirkegård, for jeg kan ikke fordrage de typiske kirkegårdskranse med plasticblomster og hvid mos... Så jeg bruger mest naturmaterialer. Derfor synes jeg også, de kan bruges til dørynt.



Posted by Picasa

fredag den 29. oktober 2010

Nu falmer skoven trindt om land..

Idag var vejret lige til en tur i skoven - med barnevogn. Der er godt nok lidt ujævnt derinde, men det må være rart at rumle sådan rundt, for hun sov da!

Vilde brombær er noget, jeg hader som pesten. I min egen have, altså. På deres hjemmebane synes jeg de er dejlige. Både blomsterne om foråret, bærrene i sommeren og høstfarverne nu.

Vi er heldige at bo tæt ved skoven. Ved indgangen til skoven er dette gamle el-tårn blevet til et fugletårn. Der yngler bl.a. ugler, og vi har vores egen lille forening til bevarelse og restaurering af tårnet.

Det meste af skoven er fredet, da den egetræs-type, der vokser derinde, kan spores tilbage til før istiden. Det betyder også, at der ikke bliver ryddet op, så væltede træer får lov at ligge, hvis de ikke er til gene. Det giver en rigtig dejlig stemning derinde. Og en skøn fornemmelse i kroppen når man besøger den!

Naturen er en stor inspirationskilde til mange ting. Se bare dette eksempel på tekstur, struktur, farve og stoflighed. Det er genialt. I arbejdet med blomster elsker jeg det rustikke, og at arbejde med lag, som her et solidt underlag med lette grene henover...

Efteråret har altså sin charme. Elsker, når skoven sættes i høst-dragt som her..

Et skønt sted at bo lige nu!

Overalt vokser efeu op af træerne. Det er meget stemningsgivende.

torsdag den 21. oktober 2010

Jeg er ikke pilefletter.....

Sidste år var vi nød til at fælde et af vores store lindetræer. Meningen var så. at vi ville få savet en figur i stammen, men træet var desværre helt råddent i kernen. Så fik savet stammen kortere, og hugget et større hul ud, så den kunne bruges til at plante i!  

Jeg har plantet en klematis Montana Rubens, og den skal jo have lov at klatre på noget. Det er jo en ret voldsomt voksende plante, hvis den får fat. Så jeg har kastet mig ud i at lave en "kugle" af pilegrene, dog uden så mange grene i bunden af kuglen, for den skulle kunne laves først og sættes ned over planten bagefter.  Pilegrenene er klippet af nogle vilde pil på vejen. Det er altså ikke rigtige flettepil, og det gør jo så også resultatet anderledes....   

Som overskriften siger, er jeg ikke pilefletter. Men jeg ville gerne lære det. Anyway, her er det altså blevet nogenlunde som jeg ville have det. Kuglen er sat fast ved at sno klematissen omkring den, og der er sat nogle grene flettet ind i kuglen og i jorden. Jeg håber, at planten får godt fat næste år og dækker det meste af kuglen.

søndag den 17. oktober 2010

Lidt fra stuen..

Ææææælsker grove potter og fine planter kombineret med lidt sølv..

Har lånt denne skønne urne af min svigerinde. Håber, hun glemmer alt om den!! ;-)

Sherlock Holmes Piben trives her i det mørke hjørne. Den får vand når jeg husker det...

onsdag den 13. oktober 2010

En lækker kurv med godt fra haven..

Så fik jeg da lige 5 minutter til mig selv! Skønt.
Det bliver jo nok snart nattefrost, så jeg kan ligeså godt nyde blomsterne i fulde drag inden det er for sent.

I en lækker "Eliza-kurv" har jeg sat en vase - der skulle for meget oasis til, syntes jeg - og over den lagt et net af kobber.

Så har jeg bare løseligt stukket blomsterne ned i vasen, gennem nettet.

Det giver et uhøjtideligt udtryk, og det var netop det, jeg ville have.

En kurv fuld af sensommerens fineste: Dahlia, roser, gladiolus, kæmpeverbena, lidt lavendel, æbler og en majskolbe!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...