mandag den 30. august 2010

MÅ eje....

Denne sommer har jeg sået zinnia, frøkenhat, i mit staudebed, der var nogle tomme pladser. Det er jeg godt nok glad for! Nøøøj, hvor er de fiiine. Og trofaste, nemme og meget anvendelige i alle mine små blomster-kreationer. Den kan varmt anbefales, og næste år tror jeg, at jeg må lave en decideret skære-have et sted til alle de søde sommerblomster. Staudebedet skulle gerne fyldes pænt op med - nå ja, stauder...


En anden plante, jeg må eje næste år, er appelsin- og citron-tagetes. Tagetes har længe stået for mig som en rigtig mormor-plante på den kedelige måde, og derfor er jeg gået laaangt uden om den. Men i år er jeg stødt på disse to (nye?) varianter, og DE er bare skønne! Billedet nedenunder er taget i Den Økologiske Have i Odder. Duften, når man nuldrer blomsterne, er helt enkelt uimodståelig.


Herunder er et billede fra min egen have, igen. Et sted, hvor farve- og form-sammensætning er lykkedes, og det var ikke engang planlagt. Det er sådan, at bedet først blev etableret i efteråret. Jeg havde samlet en del planter, og de blev sat ret tilfældigt, uden hensyn til form og farve, endda højde, de skulle bare i jorden. Planen var jo så, at nu her til efteråret går det vilde flytteri ind! Det glæder jeg mig MEGET til. Som tidligere nævnt, er jeg jo gravid, så lige nu går jeg rundt og længes efter at få fingrene i jorden igen... Men timingen er perfekt, hvis alt går vel, er min krop fit-for-fight netop som det er allerbedst at flytte planter!
 Uhh, det bliver godt...

fredag den 27. august 2010

Mit kreative hjørne

Jeg fik et "flip" igår. Mit kontor/kreative rum trængte til en overhaling.
Jeg har afsat et helt spisebord til computer-hjørne, og ved siden af har jeg dette bord til kreative udfoldelser.


Jeg tænker, at hvis alle materialerne - stortset- er ved hånden, så er det nemmere at gå igang!!

Så hvis man samtidig gør det lidt hyggeligt, MÅ det da give et kreativt afkast!!!


Jeg har en masse håndlavet papir og søde servietter, men de lå og gemte sig i et skab. Nu fandt jeg en gammel ramme, beklædte den bagpå med en rest voksdug, lavede 2 lommer at voksdug og spændte elastikbånd henover.. og så op på væggen. Så husker jeg vel at bruge det, og det er samtidigt dekorativt!

Ligeledes havde jeg en masse bånd liggende. En trækasse, der engang har været potter i, blev modificeret og hængt op på væggen. Båndrullerne er nu lige klar til at bruge! Og jeg har overblik over, hvad der egentlig er...

onsdag den 25. august 2010

Lidt kreativt...

Så var der lige tørvejr i et par timer!!! Det skulle udnyttes..

Lige nu bugner haven og de vilde hegn af ting og sager, der kan bruges kreativt.

De små vilde æbler kan jeg slet ikke stå for. Her er bundet en lyngkrans på halmbøjle, og æblerne er derefter sat i med tandstikkere.
Så lavede jeg også nogle små kurve med oasis og fyldte lidt af hvert i  - kun fantasien sætter grænser.

og en klassiker - en lyngkrans med sedum, valmuefrøstande, lidt buxbom.... altid godt!

lørdag den 21. august 2010

Uhm.. kræs

Dette indlæg har intet med have at gøre! Jeg er efterhånden så tyk, at jeg ikke kan bøje mig ned til jorden. Har 14 dage til termin, så må siges at være ret højgravid.. Og savner mit havearbejde!

Men når jeg nu ikke kan være praktisk i haven, så kan jeg da i huset! Så det er blevet til en masse mad til fryseren, en masse kager og grovboller.. 


En god omgang grovboller, mums. Har en super opskrift på nogle the-boller, og den opskrift har jeg modificeret med lidt grahamsmel, hørfrø og solsikkekerner... Sunde, men ikke fedtfri.

I kan få opskriften:
480g mel, 100g margarine, 50g gær, 2dl mælk, 50g sukker og 1 æg.

Den kan bages efter opskriften som lynboller, dvs. uden hævning.
Men jeg plejer at tage halvdelen af gæren, lave halvdelen af melet som grahamsmel, og tilsætte solsikkekerner og hørfrø efter behov. Så får de lov at hæve 2x30 min. Mums. 




Men jeg bager også kage! Her er det en kanelkage med kaffe/nødde glasur. Den opskrift kan I nok sagtens finde rundt omkring, det er en klassiker. Nem og lækker.

Velbekomme :-)

fredag den 13. august 2010

Høsttid!


Det er en dejlig tid. Højbedene og drivhuset bugner af spiselige sager.



Dog har jeg et problem med at få mine bøftomater røde? Samme problem for chili og peber - de er fine grønne og store, og vokser godt, men får ikke farve? Drivhuset er bygget af gamle sprossevinduer, og der er kun vinduer i facaden mod syd. Resten er bræddevæg, med trapez-plader over. Så det undrer mig hvis det er for meget sollys, der driller? Jeg har været ret flink med gødningen - kan det være det?

tirsdag den 10. august 2010

The Dark Side....

Som så mange andre, har jeg også en stor svaghed for de mørke skønheder! Herover er det en geranium, jeg fandt på et plantemarked tidligere i år. Den har virkelig bredt sig!


Her Eupatorium, to forskellige hjortetrøst. Den ene med meget mørke blade, den får hvidlige blomster og er knap så stor som den anden.

En mørk stokrose og den u-undværlige chokoladeblomst! Alene navnet gør den selvskreven i min have!

Den vilde merian har jeg også i staudebedet. Den tiltrækker insekter og sommerfugle, og så synes jeg farven spiller så godt til alt det andet, særligt de mørke.
Hypericum´en her står faktisk i det forkerte bed! Den skal over til de gul/orange/røde, når det bliver lavet. Men når den står som nu med bærrene, passer den fint ind.
En kløver, Oxalis, har fået en krukke for sig selv. Mon jeg kan overvintre den? Billedet ved siden af er Agastache "Black Adder" i staudebedet. Den var helt mørk i løvet, da jeg købte den. Det forsvandt desværre.. men sommerfuglene elsker den!

Denne er en af favoritterne. Cimicifuga Ramosa Brunette. "Sølvlys". Skøn-skøn
Og så lige en sedum med mørke blade - jeg har en, der er mørkere, men den trives ikke nær så godt som denne. Og selvfølgelig er parykbusken også med i min "mørke samling"!
Udover disse har jeg Heuchera, rød troldhassel ( coryllus A. C. Red Majestic ) , diverse krybende læbeløs og flere mørke geraniumer...der er nok flere af de mørke! Men det må vist være rigeligt billeder for en dag nu ;-) Næste år, når det hele rigtig har vævet sig sammen, lægger jeg nogle oversigtsbilleder ind.


mandag den 9. august 2010

Skybrud!!!!

Jeg skal da lige love for, vi fik vand igår!!!! For et par dage siden blev der sået græs på det stykke, man kan se mellem gårdsplads og driv-skur. Grunden hælder en del ned mod gårdspladsen.... så hvor er græsfrøene nu... Nemlig, inde mellem vores granit i gårdspladsen!!!! Tjah, må indstille mig på, at der kommer Round-Up i brug lidt senere. Øv!!!!


Jeg tror, vi fik ca. 30-40mm på 15 min.... det var altså mere, end tagrenderne kunne tage. Heldigvis var det hele trukket ned i jorden igen efter en time. Det er en af de situationer, hvor man er lykkelig for at bo på sandjord!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...