fredag den 28. maj 2010

Tulipanerne takker af..

I efteråret købte jeg nogle poser tulipanløg. Ikke mange, men bare lige nok til at jeg kunne have lidt at nyde i år. Bedene er langt fra færdige, og derfor ville jeg ikke sætte en masse løg, det må vente til de er bygget bedre op.

Men lidt skal der være! Måtte lige forevige disse skønheder, inden de takker af for i år.


Og så ER det noteret i havedagbogen, at jeg skal have købt tulipaner i rigelige mængder til efteråret! Har allerede fundet sælgeren, en lokal løgavler. Håber på en god pris og en masse skønne løg....


søndag den 23. maj 2010

Skønne lyngfloks og scillaer...

Denne del af græsplænen er totalt fredet lige nu!!! Rigelige mængder af scilla står her, der og alle vegne, dette billede viser kun et udsnit....

Lyngfloksen er også netop nu i sit es. ELSKER DEM! De breder sig meget gerne, og jeg hjælper lidt til ved at dele dem efterhånden...

Og lige en skøn farve her i tulipanerne og saxifragaen.. Jeg bryder mig ikke om bar jord, men jordhøjen her er, som en del andet i haven, nyanlagt. Så lidt ad gangen kommer der nyt til, fra venner og familie og lidt indkøb.... man har vel altid plads til en plante mere!!!


En buket blå, tak!

Åh, jeg havde lidt travlt imorges. Skulle i byen, og havde lige tid til at fikse en lille buket blå blomster fra haven. Tiden var ikke lige til en lækker anretning af buketten.. Men et par billeder skal I da lige have!
Jeg synes det er så hyggeligt og personligt med en hjemme-bundet buket. Vil gerne selv modtage sådan en have-buket, så det giver jeg også gerne!

torsdag den 20. maj 2010

SÅ sprang rødbøgen ud!

Men først lige et billede af den tilfældighed, jeg elsker: Selvsåede forglemmigej i rigelige mængder! Elsker dem, og nyder at gå rundt i haven og finde flere "tilfældigheder". F.eks. havde jeg sidste år bellis i forårskrukkerne. En enkelt har overlevet plæneklipperens rasen og står fin og sart lyserød HELT umotiveret i en plæne! Andre steder har små stedmoder fra sidste år (viola cornuta) krydset sig med de vilde, så der overalt er forskellige variationer af blå-lilla-lavendel-sart gule violer... de er skønne, og bliver omhyggeligt skånet ved lugning!

Men hvert år går jeg utålmodigt rundt i starten af Maj.... og venter på rødbøgens udspring. Og pludselig går det stærkt! Den er så smuk.
Til sommer plejer vi at sætte borde og stole under den, for dens bladhang giver en fantastisk skygge, og der er noget særligt ved at sidde og kigge den "op under skørterne"...


Og nyde bladenes dans i vinden.

fredag den 14. maj 2010

Skovhytten

Sidste år byggede vi denne hytte. Vi har plantet klematis og arkitektens trøst (fallopia) op ad stolperne, så planen er at det hele bliver godt indhyllet i grønt og blomster. En rigtig oase! Idag måtte jeg lige ud og lave lidt hyggestemning.... Uhmmm, forestiller mig synet, når alt er grønt og frodigt..




onsdag den 12. maj 2010

På en regnvejrsdag vil jeg...



Igår var jeg med min mand på fisketur... Jeg manglede flotte strandsten at male på, så jeg tullede rundt mens han fiskede. Tog lige et par billeder også -er der ikke flot... Det er ved Genner, Sønderballe Strand. I øvrigt fangede han ikke noget..



Det er rigtig surt og gråt idag, og hvis man var pessimist, ville man sige ØV. Men mine nyplantede pudefloks og diverse andre sager er sikkert glade for det!

Jeg har benyttet regnvejret til at gødske mine buxbom. De ser lidt sørgelige ud, gule og kedelige. Jeg håber, gødningen virker... Har ikke heldet med mig når det angår buxbom. Ville så gerne have dejlige, stedsegrønne kugler rundt omkring, men de vil ikke som jeg vil!!! Roserne fik også en håndfuld gødning -ja det er nok lidt sent, men hvad f..., de bruger det jo nok.

Så har jeg rengjort min ene zinkbalje og fyldt lidt vand i. I bunden ligger rengjorte marksten, og når den er fyldt med vand, kommer der en vandhyacint og nogle andre vandplanter i. Jeg kan ikke undvære vand i haven, og i mangel af et større arrangement, er dette en god løsning! Det holder fint sommeren igennem, jeg tilfører lidt frisk vand af og til, men resten klarer planterne. De holdt dog ikke til vinterens frost -men det er nu heller ikke den største investering at købe nye.






tirsdag den 11. maj 2010

Stemning fra huset

En hyggelig læsekrog.

Et udpluk af mine malerier











Lidt overbliksbilleder..















Staudebed anlagt efterår 2009. Bliver spændende at følge i år!

Alpehytte og stenhøj, i baggrunden nyt rhododendronbed.

Nybygget "driv-skur" af diverse tiloversblevne materialer! Ikke helt færdigt.. men det virker allerede!
En hyggekrog i gårdspladsen. Uha, her bliver MANGE krukker senere!


Fra bedet under rødbøgen. Tidligt forår, hvor lilla krokus dominerer totalt!



Forårsstemning!















Så er det forår! Det er vist ikke en rigtig mirabelle, men noget derhen ad. Den vokser vildt mange steder hos os.





















Selvsåede forglemmigej, de trives godt overalt i haven.




















Narcis Thalia - En "must-have"!

Velkommen på bloggen!

Kære læser!

Velkommen til min blog. Min passion for have, hus, indretning og maleri vil jeg gerne dele med andre. Hvis jeg kan inspirere andre til at finde glæde i hverdagen med få midler, så et mit mål nået!

Her vil du kunne finde stemningsbilleder fra hus og have, lidt af mine malerier og hvad jeg ellers lige falder over.

Hvis du har spørgsmål, så skriv endelig -jeg vil besvare så godt jeg kan.

God fornøjelse på siden!

Mange hilsener

Tante Tulle
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...